FOTO: Manifestacija ‘Z armunikun va Kastav’ okupila mnogobrojne ljubitelje domaće glazbe @ Crekvina

susret_harmonikasa_z_armunikun_va_kastav_2015_2

Mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u nastupima onih najmanjih koji harmoniku jedva drže, pa sve do onih većih i starijih… Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

susret_harmonikasa_z_armunikun_va_kastav_2015

Kastav – Da je harmonika omiljeni instrument mnogobrojnih glazbenika našeg kraja ponovo se potvrdilo na jučerašnjoj 13. po redu manifestaciji pod nazivom “Z armunikun va Kastav”. Susret harmonikaša, koji je održan u organizaciji Kulturno umjetničkog društva ”Zvuk Kastva“, okupio je pedesetak glazbenika od najmlađeg Doriana Rubeše, do najstarije Milice Tuševljak, a izvedeno je 19 točaki programa.

Posjetitelji su mogli, ne samo uživati u nastupu niza izvođača, već se i osvježiti raznolikom ponudom pića te usput pogledati izložbu harmonika koju je predstavila tvrtka Melodija Glasbila d.o.o. iz susjedne Slovenije.

susret_harmonikasa_z_armunikun_va_kastav_2015_3

Susret harmonikaša obilježio je i nastup nekoliko ansambla, poput vrlo rado viđenog gosta naših krajeva Nike Polesa, a druženje je nastavljeno do kasnih večernjih sati uz nastup djevojaka iz grupe Yamas.

Manifestacija ‘Z armunikun va Kastav’ osmišljena je da omogući svim uzrastima da pokažu svoje znanje, da nešto nauče od drugih i ono najvažnije da se druže, a sve to promicanjem našeg ”Ča“ unutar manifestacije koja ne samo da je sada, već će i ostati prepoznatljivim identitetom Grada Kastva, istaknuli su organizatori iz Kulturno umjetničkog društva ”Zvuk Kastva“.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

susret_harmonikasa_z_armunikun_va_kastav_2015

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!