FOTO: Maratonom prijateljstva i tolerancije obilježen Opatijski dječji dan

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opatijski Dječji dan obilježen je ”Maratonom prijateljstva i tolerancije“ i zabavom na Slatini uz tristotinjak malih i velikih sudionika. Veliku foto-galeriju pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Tristotinjak sudionika otrčalo je ”Maraton prijateljstva i tolerancije“ od hotela Bristol do kupališta Slatina te obilježilo sedmi po redu Opatijski dječji dan. Maraton su osmislili vijećnici Dječjeg gradskog vijeća s ciljem promicanja međugeneracijske solidarnosti djece i odraslih te senzibilizacije za tolerantno i prijateljsko ponašanje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Umjesto startnih brojeva, sudionici su nosili lente s porukama prijateljstva. Trčali su mališani Dječjeg vrtića Opatija, vrtića Girotondo, učenici OŠ R.K. Jeretov i područnih škola Ičići i Veprinac, učenici OŠ Lovran, Ugostiteljske škole, Opatijske gimnazije, članovi Kluba 60+, KŠR Gorovo, mali jedriličari, stolnotenisači, štićenici Lovranskog dječjeg doma, rukometaši, košarkaši te članovi mnogih opatijskih sportskih klubova, mali vatrogasci, Opatijske mažoretkinje, članovi raznih opatijskih udruga i ustanova te roditelji mališana. Među ”maratoncima“ koji su trčali za toleranciju i prijateljstvo bili su i gradonačelnik Ivo Dujmić, zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, dječji gradonačelnik Ivan Tancabel, direktorica TZ Opatije Suzi Petričić, ravnateljica Festivala Rajna Miloš, ravnatelj osnovne škole Fredi Glavan, ravnateljica Dječjeg vrtića Sabrina Jelić, tajnica DND Sanja Škorić i još mnoga poznata lica opatijskog javnog života.

Prvi su startali vrtićari, slijedili su školarci, a za njima i svi ostali. Ovaj je maraton bio simboličan i mogli su ga istrčati svi, a organizirao ga je Gradski koordinacijski odbor akcije Grad Opatija prijatelj djece.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na Slatini su sudionike dočekali volonteri sa sokovima i krafnama, za dobru glazbu je brinuo DJ Miro, a nastupom su razveselile Opatijske mažoretkinje. U Dječjem razigranom gradu, skrojenom po mjeri djece, u veselo oslikanim kućicama smjestili su se škola, vrtić, Crveni križ, vatrogasci, Centar za socijalnu skrb, Pošta, banka, trgovina, crkva, Dom zdravlja i Društvo Naša djeca, a mališani su se mogli upoznati s radom raznih službi i ustanova. Projekt Dječji razigrani grad provodi se uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih.

Dodijeljene su i nagrade za Najtolerantniji plakat, koje su dobitnicima dodijelili veliki i mali gradonačelnici Opatije, Ivo Dujmić i Ivan Tancabel. Prvo mjesto osvojio je zajednički rad učenika 3. razreda PŠ Ičići, drugo mjesto pripalo je Matei Arlović, a treće Francesci Renner iz opatijske osnovne škole.

[nggallery id=791]

Tekst i foto: Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!