FOTO Marin Ružić osvojio 3. ICO Crossminton turnir Opatija open 2019

Turnir službenog naziva 3. ICO Crossminton Opatija open 2019 okupio je trideset igrača iz Slovenije i Hrvatske koji su se u tri pojedinačne i jednoj kategoriji parova nadmetali za nove svjetske bodove.

Opatija – Protekle subote u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u organizaciji SBK Pešekani održano je treće izdanje međunarodnog crossminton turnira Opatija open. Turnir službenog naziva 3. ICO Crossminton Opatija open 2019 okupio je trideset igrača iz Slovenije i Hrvatske koji su se u tri pojedinačne i jednoj kategoriji parova nadmetali za nove svjetske bodove.

Domaći klub, SBK Pešekane, na ovom turniru predstavljalo je devet igrača, a najuspješniji Pešekan ovoga je puta bio Marin Ružić koji je osvojio prvo mjesto u najprestižnijoj open kategoriji. Marin je u finalu u tri dramatična seta bio bolji od favoriziranog Slovenca Alena Baumkirhera, te se po prvi puta u karijeru popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Treće mjesto u istoj kategoriji pripalo je još jednom Pešekanu Damiru Bakoviću, 25. igraču na svjetskoj ranking ljestvici.

Posebno valja istaknuti fantastičan nastup Gale Zukić koja je također nastupila u najjačoj kategoriji, te je u borbi s puno jačim i iskusnijim protivnicima pokazala svu raskoš svoje igre i talenta osvojivši na kraju treće mjesto. U najmlađoj kategoriji, onoj djevojčica do 12 godina slavila je Nika Gorički ispred dvije domaće igračice Cvite i Flore Zukić. Kategorija igrača preko 40 godina donijela nam je još jedan slovensko hrvatski dvoboj u finalu. U meču između Bojana Jermana iz Trbovlja i domaćeg igrača Damira Barišića pobjedu je odnio Jerman sa 2:0 u setovima. Treća mjesta u toj kategoriji pripala su Silvi Vidmaru i Nebojši Aleksiću. U konkurenciji parova domaći par Gala Zukić / Jasmin Zukić stigao je do finala gdje su od njih bili bolji Slovenci Bojan Jerman i Alen Baumkirher.

Organizatori turnira SBK Pešekani bi se ovim putem htjeli zahvaliti uslužnom osoblju dvorane kao i svim volonterima, prijateljima i sponzorima kluba bez kojih realizacija ovog turnira ne bi bila moguća.

 

error: Content is protected !!