FOTO: Marina Mavrinac Matulja i Alen Gojanović najbolji sportaši, Srećko Šobot najbolji trener @ Lovran

Najuspješniji sportaši i sportski djelatnici @ Lovran

Najuspješniji sportaši i sportski djelatnici @ Lovran

Na dodjeli priznanja za najbolje sportaše Lovrana u 2014. godini najviše razloga za slavlje imali su članovi ŠRD Zubatac, budući da su nagrađeni u svim glavnim kategorijama. U nastavku pročitajte sve dobitnike, a atmosferu s dodjele provjerite u našoj velikoj foto-galeriji.

Marina Mavrinac Matulja

Marina Mavrinac Matulja

Lovran – Marina Mavrinac Matulja i Alen Gojanović najbolji su lovranski sportaši u 2014. godini, objavljeno je na nedavnoj svečanosti održanoj u hotelu Park. Oboje su članovi ŠRD Zubatac, a Mavrinac-Matulja je kao seniorka osvojila 4. mjesto na prvenstvu Hrvatske, te stekla pravo da uđe u razigravanje za sastav državne reprezentacije, dok je Gojanović, rođen 1998. godine, ostvario niz odličnih rezultata u službenim i prigodnim natjecanjima među kojima se ističe Kup Hrvatske gdje je osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Uzvanici...

Uzvanici…

– Alan je bio državni reprezentativac u kategoriji juniora do 16 godina, i u ove godine nastupio na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Nakon dugo godina Zubatac je ponovno imao reprezentativca u najmlađoj kategoriji. Slijedeće godine prelazi u kategoriju U21 i započinje sa novim ciklusom natjecanja i kvalifikacija, stoji u obrazloženju odluke.

ŠRD Zubatac ima i najbolju momčad seniorki, koju uz Marinu Mavrinac-Matulja čini još i Sonja Španjol, a ovaj je dvojac osvojio drugo mjesto na županijskom prvenstvu. Među seniorima, pak, najboljom momčadi proglašena je ona BK Lovran koja je osvojila županijski kup i 4. mjesto na državnoj razini.

Srećko Šobot i Alan Sanković

Srećko Šobot i Alan Sanković

Priznanja za doprinos i pomoć u razvoju lovranskog sporta dobili su Nataša Vidulin kao dugogodišnji glavni organizator MTB Učka, Zlatko Lozić kojega su ”predložile jednoglasno sve lovranske udruge koje su surađivale s njime” te Robi Martinčić kao dugogodišnji član HNK Lovran. Posebnim priznanjima za trenere ovjenčani su Luka Bučević, član BK Lovran i ŠRK Ičići te trener ženske seniorske reprezentacije u sportskom ribolovu koja je osvojila zlato na svjetskom prvenstvu te Anton Bučević, član BK Lovran čiji su igrači mlade ekipe osvojili osvojili 6 medalja na županijskom i 1 zlatnu medalju na državnom prvenstvu, dok je najboljim trenerom proglašen Srećko Šobot, član ŠRD ”Zubatac” koji je hrvatsku reprezentaciju seniorki u surf castingu doveo do zlata na svjetskom prvenstvu. Posebnim priznanjem za 30 godina rada nagrađen je i HNK Lovran, najmasovniji lovranski klub.

Zlatko Lozić

Zlatko Lozić

Izvrsnih sportaša bilo je i u mlađim uzrastima. U kategoriji do 12 godina, najbolji sportaš je Mistral Matulja, član JK ”Istra” i ŠRD Zubatac, dok je u kategoriji do 16 godina najboljom sportašicom proglašena Iris Matulja s jednakim ”članskim iskaznicama”, a najboljim sportašem Alen Dretvić, član BK Lovran. Najbolji mladi sportaš do 21. godine je Jakov Šumberac, član ŠRD Zubatac, koji je nekoliko puta bio proglašavan najboljim sportašem u raznim kategorijama.

Najbolja momčad do 16 godina starosti su kadeti BK Lovran, koji su osvojili 3 zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju na županijskom natjecanju u različitim uzrastima. Za momčad nastupaju: Alen Dretvić, Damjan Kutle, Alen Beganović, Danijel Beganović, Darijo Beganović, Luka Rubinić i Danijel Božić. Najbolju momčad u istoj kategoriji, ali do 5 članova, čine Alan Gojanović i Tonko Pavičević, juniori ŠRD ”Zubatac”.

Ekipa NK Lovran

Ekipa NK Lovran

Do 18 godina starosti, najboljom močadi proglašeni su kadeti HNK Lovran koji su osvojili treće mjesto u svojoj ligi pod budnim okom trenera Zorana Cofera-Klinera. Za momčad kadeta su nastupali: R. Uhač (kapetan), I. Jurić, R. Klepac, S. Martinčić, D. Božičić, D. Mohorovičić, M. Škarica, I. Frolja, I. Ujčić, T. Mataija, D. Grbac, K. Pleša, A. Kruezi, J. Brkić, P. Viskić, S. Hebiri, F. Orešković, D. Bolčević, M. Rubinić, M. Marković, J. Čmelješević, A. Beganović i P. Vidmar.

Posebnim priznanjima za postignute rezultate – koje se dodijeljuje vrhunskim sportašima iz Lovrana koji nisu članovi lovranskih klubova – među pojedinkama do 12 godina starosti nagrađene su Sara Radoš, članica Gimnastičkog kluba Rijeka i Gala Zukić, članica Speed badminton kluba ”Pešekani” iz Ičića, među pojedincima do 16 godina Tonko Pavičević, član ŠRD ”Zubatac” i Matea Kršanac, članica Streljačkog kluba DVD Opatija, a među seniorima Marko Kršanac, član Streljačkog kluba DVD Opatija i trener SK ”Kobac” Lovran.

Veliku fotogaleriju s proglašenja najuspješnijih sportaša pogledajte na ovom linku

Gala Zukić

Gala Zukić

N. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Marin Ružić

error: Content is protected !!