FOTO Marunada u Dobreću – Posjete autohtonim dobrećanskim konobama i bogat zabavni program obilježili jučerašnji program

Jučerašnji foto đir po Dobreću pogledajte u velikoj fotogaleriji u nastavku teksta…

Dobreć – Kiša i osjetno hladnije vrijeme u odnosu na subotu nisu uspjeli pokvariti guštanje u finom i slatkom marunu te bogatom programu kojeg su organizatori pripremili za dobrećansku Marunadu.

Kao i prošlih godina, osim bogatog programa, nedjelja je donijela organizirane posjete autohtonim dobrećanskim konobama uz degustacije maruna, vina i slastica od maruna te proizvoda domaćih OPG-ova. Gosti su i ove godine bili izuzetno zadovoljni prezentacijom običaja kraja, gastro specijalitetima kao i načinom njihova spremanja, a cijela priča dodatno je bila začinjena zvucima armunike.

Jučerašnji program otvorile su Mažoretkinje grada Opatije, nakon čega je uslijedio program za najmlađe – dječje radionice, zabavne igre, potraga za blagom i nastup malih čakavaca OŠ Viktora Cara Emina Lovran – područne škole Dobreć. Svečano rezanje i podjela 10 m duge rolade od maruna održano je u poslijepodnevnim satima, nakon čega je krenuo zabavni program uz  Klapu Baladur, Školu arumunike Nika Polesa i nastup članova KUD-a Zvir Jelenje. Ovogodišnje izdanje Marunade u Dobreću završeno je energičnim nastupom banda Grooversi čime je i okončana fešta u čast slatkom jesenjem plodu.

No, druženje u znaku maruna nastavlja se već ovog vikenda u Lignju. Subotnji program u 10 sati otvorit će planinarski pohod ”Marunada 2018.“ u organizaciji PD Knezgrad, dok će noćna rekreativna enduro biciklijada 4. Mrak bike u organizaciji BBK Marun startati u 16 sati. Glazbeni program počinje u 10 sati uz DJ Vedrana, u podne kreće nastup Tamburaškog sastava Arija, a dva sata poslije glazbenog sastava Pešekani. Mladi harmonikaši Marcel & Emanuel počinju sa svirkom u 17 sati, dok ples uz Trio Cukar & Caffe počinje u 19 sati. DJ Vedran otvara nedjeljni program u 10 sati, u podne kreće nastup Ženske klape Volosko, Trio ASI nastupaju u 13 sati, dok će od 15 do 20 sati publiku zabavljati Harmonikaš Dejan Jedretić i DJ Vedran.

Također, tijekom trajanja programa, za sve posjetitelje organizirana je izložba gljiva u Boćarskom klubu Liganj te etno izložba u prostorijama  Udruge „Ognjišće u Društvenom domu Liganj.

Posjete Autohtonim Dobrećanskim Konobama I Bogat Zabavni Program Obilježili Jučerašnji Program

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!