FOTO Maškarani foto vremeplov na katu Mrkata

Zanimljivo je spomenuti i da su stakleni zidovi samog kafića svojevrsna pano-izložba koju je Karolina nazvala „Kakova su to vremena bila“, a na koju posjetitelji i gosti lokala sami stavljaju stare fotografije svojih obitelji, prijatelja i susjeda.

Opatija – Izložba karnevalskih fotografija snimljenih od 1996. godine pa do danas može se pogledati na prvom katu opatijske tržnice. Maškarani foto vremeplov podsjeća na bogatu karnevalsku tradiciju Opatije zabilježenu na fotografijama Balinjerade, karnevalskih povorki, Dječjeg maškaranog korza i opatijske karnevalske grupe „Opatijke 60-90-60“. Autorica izložbe je Karolina Sobotinčić iz Caffe Bara Abbazia smještenog na katu Mrkata, zaljubljenica u maškare i karnevalske običaje te članica „Opatijki 60-90-60“.

—  Opatija ima bogatu karnevalsku tradiciju. Imamo atraktivnu i jedinstvenu Balinjeradu koja se održava već više od 35 godina, dječju povorku, maškarane tance i još mnogo karnevalskih događanja i smatram da Opatija i njezini građani zaslužuju jedno mjesto koje bi podsjećalo na pusne običaje koje njegujemo. Odlučila sam povodom maškara prigodno okititi prostor na katu tržnice te uz pomoć Vide Brozović i Nikole Turine nadopunila svoju obiteljsku foto-arhivu te izložila stare fotografije i kostime. Na fotografijama se mogu vidjeti zanimljive i vesele maske sa starih karnevala, Balinjerada, dječjih povorki i reduta, kao i kostimi karnevalske grupe „Opatijke 60-90-60“ koje su stalne sudionice opatijskih i riječkih povorki. Građanima treba podsjetnik na naše „peto godišnje doba“ i kako se već desetljećima dobro zabavljamo, jer mi se ponekad čini da ljudi polako zaboravljaju što je pust i karneval, istaknula je Karolina te dodala kako njezina cijela obitelj već niz godina sudjeluje u svim karnevalskim događanjima u našem kraju.

Zanimljivo je spomenuti i da su stakleni zidovi samog kafića svojevrsna pano-izložba koju je Karolina nazvala „Kakova su to vremena bila“, a na koju posjetitelji i gosti lokala sami stavljaju stare fotografije svojih obitelji, prijatelja i susjeda.

– Ovaj svojevrsni „spomenar“, ili kako se znamo šaliti naš „TV kalendar“, odlično je prihvaćen od sugrađana i posjetitelja, a mogu se vidjeti mnoge interesantne stare fotografije naših Opatijaca, stari prospekti, slike nekadašnjih sportskih ekipa, proslava, razrednih odjeljenja i slično, kazala je Karolina te pozvala sve zainteresirane da dođu i prisjete te starih vremena.

Maškarani Foto Vremeplov Na Katu Mrkata

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!