FOTO: Matuljska osnovna škola proslavila Dan škole i nagradila najbolje učenike @ Matulji

mudra_sova_dan_skole_matulji_2015

Na svečanosti su učenicima, koji su tijekom godine postigli najbolje rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, podijeljene Diplome umjesto ”školskih oskara”. Fotogaleriju s proslave pogledajte na ovom linku…

mudra_sova_dan_skole_matulji_2015_1

Matulji – Osnovna škola ”Dr. Andrija Mohorovičić” obilježila je početkom tjedna svoj Dan škole u matuljskoj školskoj sportskoj dvorani. Na svečanosti su učenicima, koji su tijekom godine postigli najbolje rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, podijeljene Diplome umjesto ”školskih oskara”.

– Škola je po svojoj naravi određena da učenike privodi zrelosti proširujući im obzore. Uvijek težimo boljoj kvaliteti rada, boljim odnosima između učenika , učitelja i roditelja. Po prvi smo put, nakon četrnaest godina, bili financijski zakinuti te nismo bili u mogućnosti osigurati sredstva za lijevanje kamenih kipića koji su obilježili našu školu kao jedinstvenu u Županiji, a i šire, u dodjeli školskih oskara ”Mudre sove”. Slijedimo ideju da svatko od nas ima u sebi zrno predodređeno za uspjeh. Potrebno je samo to zrno potencijala otkriti i uočiti, a zatim na pravi način razvijati i graditi. A upravo to su učinili naši mentori sa svojim nagrađenim učenicima, kazala je ravnateljica Astrid Krizman.

U programu su sudjelovali učenici iz dramske i recitatorske skupine, plesne skupine škole i školski zbor.

mudra_sova_dan_skole_matulji_2015_2

Nagrade su osvojili Leon Subotić za geografiju, Lea Subotić za matematiku i informatiku, Leonard Martinis za biologiju i kemiju, Stella Ćosić, Katja Baklja, Antea Marjanović i Lina Šepić za vjeronaučku olimpijadu, Maja Simčić, Daniela Marjanović i Matea Marjanović za debatu, Mihael Bučković i Lea Subotić za Lidrano, Maja Simčić, Karlo Širola, Niko Bagarić, Kristina Marjanović, Maeto Rapić i Matea Jozić za crveni križ, Thomas Milić, Matija Matulja i Leonard Martinis za atletiku, Mateo Šepić, Leonard Martinis, Maja Simčić, Josipa Tadić i Alen Sikirica za natjecanje iz povijesti ”Ča je ča” te Melany Ujčić i Karlo Barjaktarević za Kvarnerić.

Fotogaleriju s proslave pogledajte na ovom linku…

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto:
David K. / Foto Luigi