FOTO: Matuljske pusne slastice u Milenij hotelima @ Opatija

Liburnija.net: Ivan Sarajlić, Marijana Kalčić Grlaš i Vinko Frlan najavili su matuljske pusne slastice u Milenij hotelima


Na tiskovnoj konferenciji predstavljena je zanimljiva suradnja zahvaljujući kojem će se tradicionalni matuljski pusni kolači naći na stolovima kavana koje djeluju u sklopu Milenij hotela.
Opatija – Za vrijeme karnevala pripremili smo zanimljivu gastronomsku suradnju s Turističkom zajednicom Općine Matulji, u kojoj ćemo gostima ponuditi autohtone domaće slastice kakve su se nekad radile na ovom području, a uz to na našim štandovima prezentirat ćemo i pusne običaje našeg kraja, kazao je Ivan Sarajlić iz odjela marketinga Milenij hotela na konferenciji za novinare.
Zahvaljujući ovoj suradnji, na stolovima gostiju kavana Milenij i 4 opatijska cvijeta naći će se grašnjak, olita i presnac, a na štandovima će od sutra početi priprema izrade zvončarskih nošnji i krabujosnica.
– Grašnjaki, olite i presnaci nemaju dovoljnu promociju ako ih držimo samo na našem uskom području. Trendovi u turizmu su da se vraćamo korijenima, a ove su slastice osnova naših zvončarskih i karnevalskih tradicija, kazala je direktorica TZ Matulji Marijana Kalčić-Grlaš.
Recepte za ovaj projekt osigurao je glavni kuhar rukavačkog restorana Stancija Kovačići Vinko Frlan, i to prema zapisima njegove none.
– U kolačima su naši lokalni sastojci, pa tako je osnova grašnjaka marun, olita se radi od riže i krvi, a presnaci od slatkog kruha i grožđica, kazao je Frlan.
[nggallery id=17]
Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net