FOTO: Mauru Staraju nagrada publike, Davoru Grguriću žirija @ Čansonfest Kastav

cansonfest_kastav_2013_kastafsko_kulturno_leto (51)

Dobro je prošao i Duško Jeličić, kojemu je pripala nagrada za najbolji tekst, koji mu je donijela skladba ”Ja ne bin niš promenil”, a zadovoljna može biti i mlada pjevačica Helena Brajković kojoj je nadahnuta izvedba pjesme ”Mat” donijela nagradu za najbolju interpretaciju.

Kastav – Nagrada publike uvijek mi je bila najdraža. Hvala svima što ste i ove godine prepoznali ono što sam napisao iz dubine srca, komentirao je matuljski glazbenik Mauro Staraj svoju pobjedu po izboru publike, s pjesmom ”Cesta za raj”, s nedavnog devetog izdanja Čansonfesta na kojem je ”lovorike” podijelio s goranskim autorom Davorom Grgurićem kojem je za skladbu ”Puso more” pripala nagrada stručnog žirija.

cansonfest_kastav_2013_kastafsko_kulturno_leto (78)

Staraj je, ipak, bio ”sledić” uspješniji, zahvaljujući činjenici da je njegova pjesma ”Ča bin se otel mu reć” s lanjskog festivalskog izdanja tijekom proteklih dvanaest mjeseci bila najizvođenija ”čansona”.

Dobro je prošao i Duško Jeličić, kojemu je pripala nagrada za najbolji tekst, koji mu je donijela skladba ”Ja ne bin niš promenil”. Dule ”nije mijenjao” formulu koja dobiva – domaća beseda i Bonaca ”iza leđa” doveli su ga do još jedne nagrade. Zadovoljna može biti i mlada pjevačica Helena Brajković kojoj je nadahnuta izvedba pjesme ”Mat” donijela nagradu za najbolju interpretaciju.

Inače, na ovom, 9. izdanju Čansonfesta koji tradicionalno zatvara Kastafsko kulturno leto, predstavljeno je 18 novih skladbi u izvođenju poznatih imena čakavske glazbene scene, ali i ”nadarenih novaka”, a u revijalnom dijelu programa izvođene su pjesme ”čakavskeh bardi”.

9. Čansonfest 2013. @ Kastav
[nggallery id=990]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Tomislav Zemanek

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net