FOTO: Medenjak z Opatije 2017. – Otvorena 4. smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije

Na ovogodišnjem izdanju manifestacije Medenjak ‘z Opatije predstavlja se ukupno četrdesetak izlagača – pčelara, proizvođača pčelarske opreme, eko proizvoda i suvenira. Veliku fotogaleriju koju smo snimili jučer pogledajte na ovom linku

Opatija – U sportskoj dvorani Marino Cvetković jučer je otvorena 4. Smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije – Medenjak ‘z Opatije. ”Medenjak ‘z Opatije“ predstavlja centralno mjesto okupljanja pčelara PGŽ, s ciljem promocije pčelarstva, edukacije pčelara i građanstva, predstavljanja i ocjenjivanja kvalitete meda s područja PGŽ uz mogućnost prodaje i degustacije.

Na jučerašnjem otvorenju nastupila su djeca iz dječjeg vrtića Katarina Frankopan s otoka Krka, nakon čega je uslijedila dodjela diploma i priznanja sudionicima ocjenjivanja meda na 11. Zlatnom ulištu.

Zdenka Laser, sa svojim medunom, ukupna je pobjednica ovogodišnjeg 11. izdanja Zlatnog ulišta, na kojem je bilo prijavljeno 111 medova iz 12 hrvatskih županija, a prvi puta na natjecanje je pristigao i jedan uzorak iz Slovenije. Osim ukupnog pobjednika, nagrade na Zlatnom ulištu, pripale su i pobjednicima po kategorijama. Dušan Matahlija iz Lopara imao je najkvalitetniji med od kadulje, Mladen Škorić iz Lipika najkvalitetniji med od bagrema, Antun Vrh iz Tršća najbolji med od kestena i Marijan Mraović iz Gline najbolji multiflorni med. U sklopu proglašenja najuspješnijih predana je i specifikacija za zaštitu izvornosti goranskog meduna Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a, ali i dodijeljena plaketa kao zahvalnost za doprinos u razvoju u unapređenju Zlatnog ulišta doc. dr. sc. Draženu Lušiću koji je već deset godina na čelu Povjerenstva za ocjenjivanje kvalitete meda.

Ulaz na „Medenjak ‘z Opatije 2017.“ je besplatan za sve posjetitelje, a isti se održava još danas od 9 do 18 sati, kada su zakazana zanimljiva edukacijska predavanja i Medeni Gastro Show. U sklopu sajma je organiziran i Sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija GAST Expo 2017. Organizator smotre je Udruženje pčelarskih udruga Primorsko-goranske županije, dok je ulogu suorganizatora preuzeo Hrvatski pčelarski savez.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili jučer pogledajte na ovom linku

Medenjak z Opatije 2017. – Otvorena 4. smotra pčelarstva Primorsko-goranske županije

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!