FOTO: Međunarodna karnevalska povorka pretvorila Lovran u najmaškaranije mjesto na svijetu

karnevalska_povorka_parada_lovran_2016 (16)

Toplo vrijeme za ovo doba godine, ali i vesela atmosfera primamila je mnoštvo gledatelja koji su okupirali pločnike i zidiće od hotela Excelsior pa sve do lovranskog mula. Veliku fotogaleriju s preko 160 fotografija možete pogledati na ovom linku

karnevalska_povorka_parada_lovran_2016 (87)

Lovran – Velika maškarana povorka ”okupirala” je jučer glavnu prometnicu u Lovranu, a svoje maske i kreativne pusne umotvorine, ponosno je pokazalo četrdesetak grupa. Maškarano ludilo otvorili su Puhački orkestar Lovran, pusno društvo Toronjera i članovi Hrvatske udruge karnevalista, nakon kojih su prodefilirali mališani iz vrtića i škola. Osim, lokalnih, maškaranih snaga u povorci su sudjelovale grupe iz Rijeke i okolice, Čepića, Roča, Koromačna, Kožljaka i Šušnjevice, a Sloveniju je predstavljala grupa iz Topolca, dok su paradu tradicionalno zatvorili Zametski zvončari.

karnevalska_povorka_parada_lovran_2016 (32)

Bavarci, članovi grupe Kiss, Povratak u budućnost iz Voloskog, ekipa iz Lole Bambinjole ujedinjene pod imenom Mazut, Jazz klub iz Veprinca, Oktoberfest na Pojanski način, hrabri Gali s Dobreća, opatijska Promenada s maskom Kalimero, Zvončari Korensko – Vlahov breg, Halubjaski zvončari te Žejanski i Munski zvončari samo su neki od sudionika koji su prodefilirali glavnom lovranskom prometnicom.

Toplo vrijeme za ovo doba godine, ali i vesela atmosfera primamila je mnoštvo gledatelja koji su okupirali pločnike i zidiće od hotela Excelsior pa sve do lovranskog mula.

karnevalska_povorka_parada_lovran_2016 (141)

Kao i svake godine, Lovranci su pokazali koliko im znači ovo događanje i koliko vole pust, a ujedinjeni maškaroni, koliko im je bitna Lovranska povorka. Po završetku službenog djela povorke, zabava se nastavila po lovranskim kafićima, a posebno veselo bilo je uz D’Beni band u caffe baru Rapido.

Maškaranu povorku u Lovranu organizirali su Pusno društvo Toronjera pod pokroviteljstvom Općine Lovran i Turističke zajednice Lovran, uz pomoć ekipice iz maškarane udruge ‘In bambo veritas’.

Veliku fotogaleriju s preko 160 fotografija možete pogledati na ovom linku

karnevalska_povorka_parada_lovran_2016 (102)

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!