FOTO: Međunarodni Dan zaštite životinja @ Opatija

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013

U školskoj knjižnici postavljena je izložba “Životinjski svijet u književnim djelima” te izložba učeničkih likovnih radova o životinjama, a mališani i njihovi nastavnici izložili su i fotografije svojih kućnih ljubimaca. Organizirana je desetodnevna akcija prikupljanja hrane za napuštene kućne ljubimce, koja će se pokloniti Liburnijskom društvu za dobrobit životinja “Lunjo i Maza”.

Opatija – Učenici opatijske osnovne škole su prijatelji životinja i uz pomoć knjižničarke prof. Milene Sandalj svake godine prigodno obilježavaju njihov dan.

Ove godine su po deseti put obilježili Međunarodni dan zaštite životinja i blagdan sv. Franje Asiškog, zaštitnika ekologije i prijatelja životinja, koji se slavi 4. listopada, nizom događanja pod nazivom “Mi volimo životinje”.

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013_1

U školskoj knjižnici postavljena je izložba “Životinjski svijet u književnim djelima” te izložba učeničkih likovnih radova o životinjama, a mališani i njihovi nastavnici izložili su i fotografije svojih kućnih ljubimaca. Organizirana je desetodnevna akcija prikupljanja hrane za napuštene kućne ljubimce, koja će se pokloniti Liburnijskom društvu za dobrobit životinja “Lunjo i Maza”. Centralni događaj obilježavanja bilo je gostovanje volontera Liburnijskog društva za zaštitu životinja “Lunjo i Maza” Borjana Frančića Rossinija i Sandre Penić koji su sa sobom doveli tri psa te kornjaču, a s kojima su se učenici četvrtih razreda družili u školskoj knjižnici. Volonteri su tom prilikom djeci uputili niz korisnih savjeta kako se treba brinuti o kućnim ljubimcima.

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013 (1)

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013 (2)

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013 (3)

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013 (4)

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013 (5)

medunarodni_dan_zastite_zivotinja_2013 (7)

K. Tubić / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!