FOTO: Međunarodni proljetni optimist cup 2017. okupio 111 posada @ Opatija

regata optimist spring cup 2017 (1)

Fotogaleriju Međunarodnog proljetnog optimist cupa pogledajte na ovom linku

regata optimist spring cup 2017 (6)

Opatija – Nakon tri dana regatavanja, 111 posada iz Austrije, Češke, Slovačke i Hrvatske, dobili smo pobjednike Međunarodnog proljetnog optimist cupa iz ukupno četiri jedrenja.

– Kup se bodovao za rang listu najboljih jedriličara u klasi Optimist od kojih će najbolji nastupiti na predstojećem Evropskom i Svjetskom prvenstvu. Po veoma teškim i zahtjevnim uvjetima na regatnim poljima u petak se nije uspjelo odraditi planirana tri jedrenja. Drugog dana odjedren je dio na jutarnjoj tramontana jačine 10 – 15 čvorova, a jedrenje je dovršeno na popodnevnom maestralu jačine do 15 čvorova. Regata je završena po nedjeljnoj tramontani jačine do 20 čvorova. Jedriličari su očekivali popodnevni maestral da bi dovršili još dva preostala jedrenje međutim, maestral je stigao prekasno odnosno taman da uveliča podjelu nagrada u Bistoru Yacht Club Opatija, javili su organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija.

regata optimist spring cup 2017 (3)

Lea Rakovac (JK Vega Pula) bila je najbolja u konkurenciji djevojčica do 12 godina, dok je Grigor Pettener (JK Uljanik plovidba Pula) bio najuspješniji u muškoj konkurenciji do 12 godina. Noela Petešić (JK Uskok Zadar) bila je najuspješnija natjecateljica, drugo mjesto osvojila je Tajana Filipaš (JK Jugo M. Lošinj), a treće Lucija Škopac (JK Clivo Pomer). U ukupnom poretku slavio je Emanuel Skočibušić (JK Clivo Pomer), Tin Fike (JK Galeb Kostrena) osvojio je drugo, a treće Mario Pulek Buba (JK Clivo Pomer).

Fotogaleriju Međunarodnog proljetnog optimist cupa pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!