FOTO: Mića zvončarska smotra @ Bregi

liburnija_net_mica_brezanska_smotra-1…tradicija je ponovno oživljena nakon, dugih, deset godina pauze…
…sljedećih godina Mića smotra selit će se skupa s ključevima općine…
Atmosferu pogledajte u vezanoj foto-galeriji, tj. klikom na ovaj link.

Bregi – Nekoliko stotina malih zvončara i maškara okupila je jučer u Bregima Mića zvončarska smotra, koja se ponovo održala prvi puta nakon punog desetljeća pauze.
liburnija_net_mica_brezanska_smotra-2
Mići Brežanski, Rukavački, Žejanski, Munski, Zvonejski, Frlanski, Brgujski, i Mučićevi zvončari, mići zvončari Vlahov Breg – Korensko, te njihovi gosti – Halubajski, Zametski i Kukuljanski zvončari te grobnički Dondolaši prošetali su se nekoliko kilometara dugom stazom od cetnra Bregi, kroz Stanići i Brnčići natrag do Društvenog doma, a u stopu ih je pratila ”Pusna muzika od Jurčić” i maškarana povorka Dječjeg vrtića Matulji i njegovih područnih odjeljenja.
– Prezadovoljni smo povratkom Miće zvončarske smotre, brojem sudionika i gledatelja, ali i odazivom čitavog mjesta koje se danima spremalo za ovu manifestaciju. Siguran sam da će se tradicija nastaviti i narednih godina, a spremni smo pružiti pomoć nekom od narednih domaćina ako im zatreba, i veslimo se ponvnom povratku Miće smotre u Bregi za devet let, kazao je uime domaćina Silvano Luksetić iz pusnoga odbora Bregi.
U zabavnom dijelu programa nastupile su grupe Maestral i Gemajzeri, djeca Društva Naša djeca Matulji sa svojim malim glazbenicima i folklornom radionicom te Male opatijske mažuretkinje, a vodila ga je Nina Dukić.
Atmosferu pogledajte u vezanoj foto-galeriji, tj. klikom na ovaj link.
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Nikola Turina Nick
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net