FOTO: Miće maškare osvojile grad: Dječji karnevalski korzo okupio više od dvije tisuće maškarica @ Opatija

Sa startom kod opatijske tržnice gdje je mališane ispratio Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi, i ciljem na kupalištu Slatina gdje ih je dočekao Josip Krmpotić i mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić, brojni gledatelji imali su priliku uživati u kreativnim maskama koje su mališani predstavili na današnjoj povorci. Veliku fotogaleriju koju ćemo uskoro dopuniti pogledajte na ovom linku

Opatija – Gotovo proljetni dan dočekao je nešto više od dvije tisuće malih maškara koje su prodefilirale danas glavnom Opatijskom ulicom, na 22. Dječjem karnevalskom korzu.

Sa startom kod opatijske tržnice gdje je mališane ispratio Mario Lipovšek Battifiaca i Trio Asi, i ciljem na kupalištu Slatina gdje ih je dočekao Josip Krmpotić i mlada pjevačka zvijezda Mia Dimšić, brojni gledatelji imali su priliku uživati u kreativnim maskama koje su mališani predstavili na današnjoj povorci.

Borci za dječja prava iz opatijskog Dječjeg gradsko vijeća, Opatijske, Liburnijske i Halubajske mažoretkinje te članovi Puhačkog orkestra Lovran otvorili su karnevalski korzo. Iz njih krenule su Vrbovečke sove, Buzetske utrke, Grobnička godišnja doba, Slasne lubenice iz Viškova, Kastafski daž, Zametska renesansa, Nemo s Voloskog te Zlatni Morčići sa Srdoča. Gosti iz Srbije, Belocrkvanske voćkice, nakratko su prekinule domaći niz maškaranih skupina, a iza njih stigla nam je Glagoljica iz Nuštra te Marijagoričke coprnice i coprnjaki. Ronioci su nam došli iz Zaprešića, Porculanske lutke iz Rijeke, umjetnici iz Rovinja, Kunpanija z Halubja je ‘luda pa živi’, a publiku su očarali čarobnjaci iz OŠ Zamet. Briljantna Rijeka rocka, kuhari te rasplesani šah s Kantride pokazali su nam raskoš riječkih ideja, dok je samo završnicu povorke isparila ekipa Roxy dancea, Srednjovjekovni Veprinac iz OŠ Rikarda Katalinića Jeretova i Halubajski zvončari koji su i zatvorili maškarani korzo.

Po završetku povorke, male su maškare okrijepu pronašle u Njam Njam šatoru, dok je na terasi hotela Milenij bio pripremljen navijački kutak „HNK Rijeka“ u sklopu kojeg su svi zainteresirani imali prilike besplatno oslikati lice bojama popularnog kluba s Rujevice.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!