FOTO: Mići Mandrać privukao kreatvine mališane i pretvorio Volosko u veliki atelje

mici_mandrac_2015_volosko (21)

Veliki Mandrać na rasporedu je danas, a ova poznata likovna manifestacija bit će nadograđena nizom zanimljivih programa. Kako je protekao Mići Mandrać provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

mici_mandrac_2015_volosko (12)

Volosko – Čak 102 mališana iz raznih krajeva Lijepe naše jučer su ponovo okupirali ulice, terase i klupice u Voloskom. Povod druženju po najvećem ”zvizdanu” bilo je tradicionalno izdanje Mićeg Mandraća, a dječja mašta ponovo je stvorila fantastične i zanimljive radove otežavši posao žiriju koji je trebao odlučiti kome će pripasti nagrade što ih je pripremila Zajednica Talijana Opatija.

Posebno iznenađenje za mališane priredile su djevojke iz grupe Meritas i Jelena Radan u svom prigodnom igrokazu za djecu pod nazivom ‘Mjesto za mene’, a najuspješnijim malim umjetnicima podijeljene su nagrade te priznanje za sudjelovanje.

– Od malog, lokalnog okupljanja slikara ova je manifestacija tijekom trideset godina prerastala u ugledni, tradicionalni umjetnički događaj na kojem je važno sudjelovati. Posljednjih godina izložena umjetnička djela se isprepliću s uličnom glazbom i performasima i Mandrać, osim strukovne razine koju osigurava međunarodni žiri i vrijedne nagrade, postaje i autentičan turistički doživljaj. Ovog ljeta slavimo okrugli, trideseti Mandrać, kazali su organizatori iz Hrvatskog muzeja turizma prilikom najave manifestacije.

mici_mandrac_2015_volosko (17)

Glavni dan likovnog ”jubilarca” bit će nedjelja, kada će umjetnici iz desetak zemalja izlagati na otvorenom i sudjelovati u nagradnom natječaju. Tijekom čitavog dana trajat će ulični glazbeni program ”Paleta nota” čiji će vrhunac biti završni koncert Jelene Radan i dua Meritas.
Tijekom Mandraća, u sklopu programa ArtExchange Volosko predstavit će se strukovne kulturne udruge (ArtBazar, OpArt, Rijeka – kandidat za prijestolnicu kulture,..), galerije i galeristi, proizvođači i trgovci okvira, slikarskog pribora i materijala.

O pobjednicima natječaja odlučivat će žiri koji čine akademski slikar Claudio Frank, povjesničarka umjetnosti i kustosica u MSU Zagreb Nataša Ivaničević te povjesničarka umjetnosti i kustosica iz Beograda Ana Panić.

Sponzori događanja su Hotel Miramar, Tiskara Zambelli, Galerija – Atelier Giulio Bonačić, Staklo Žerić, Konoba Tramerka, Pizzeria Moho, Restaurant Mili, Galerija Miletić iz Pule, Local Books and Crafts Adamić te Caffe bar Eugenian.

Kako je protekao Mići Mandrać provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

mici_mandrac_2015_volosko (5)

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!