FOTO: Mići Mandrać privukao mnoštvo kreativnih mališana @ Volosko

mici_mandrac_2014 (14)

Veliki Mandrać na rasporedu je danas, a ova poznata likovna manifestacija bit će nadograđena nizom zanimljivih programa, među koje se ubraja i ”Paleta nota”, glazbeni program koji će potrajati čitavog dana i ugostiti glazbenike kao što su The Blondes, Love Runners, Lemon3, Salty Tails te Vedran Ružić kvartet. Fotogaleriju s Mićeg Mandraća pogledajte na ovom linku

Volosko – Devedesetak djece iz Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, Srbije i cijele Hrvatske, okupilo se jučer ujutro u Voloskom pa po najvećem ”zvizdanu” raspustilo svoju kreativnost, dalo mašti na volju te stvorilo fantastične i zanimljive radove otežavši posao žiriju koji je trebao odlučiti kome će pripasti nagrade što ih je pripremila Zajednica Talijana Opatija.

mici_mandrac_2014 (5)

Prema mišljenju žirija Sofia Guidali, Jan Orisković, Mistral Matulja, Lana Sekulić i Lucija Brajković pobjednici su u kategoriji ”mlađih uzrasta” do 10 godina, a među ”starijim uzrastima” nagrađeni su Luka Seliškar, Dorothea Glassl, Iva Maćinković, Nina Šarković i Luka Ružić. Za svoj trud, mali su slikari nagrađeni majicom ”na mandrać” i 170. godina turizma u Opatiji, a najuspješnijim malim umjetnicima, podijeljene su nagrade te priznanje za sudjelovanje.

Veliki Mandrać na rasporedu je danas, a ova poznata likovna manifestacija bit će nadograđena nizom zanimljivih programa, među koje se ubraja i ”Paleta nota”, glazbeni program koji će potrajati čitavog dana i ugostiti glazbenike kao što su The Blondes, Love Runners, Lemon3, Salty Tails te Vedran Ružić kvartet koji će nastupiti u večernjim satima. Uz sve to, novost je i ”ArtExchange Volosko”, program u kojem će se predstaviti galeristi te trgovci slikarskog pribora i materijala.

Prijave radova i autora u nedjelju trajat će do 12 sati, dok će autori koji slikaju na licu mjesta, na vološćanskim trgovima, ulicama, škalinima, mulu i mandraću, svoje radove izložiti na lukobranu u 13 sati, a ocijenit će ih međunarodni žiri u kojem sudjeluju akademski slikar Claudio Frank kao predsjednik te povjesničari umjetnosti Sabina Salamon i Božidar Zrinski kao članovi. Organizatori likovne manifestacije Mandrać je Hrvatski muzej turizma, u suradnji sa Zajednicom Talijana Opatije i Mjesnim odborom Volosko.

Fotogaleriju s Mićeg Mandraća pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!