FOTO: Midnight Man ‘Nad Urom’ – Riccardo Staraj u znaku ponoći @ Rijeka

riccardo_staraj_nad_urom_2014

Dobroj, opuštenoj atmosferi pogodovao je odličan razglas, te sama lokacija ”na krovu” Rijeke sa kojeg su se čuli pjesnički urlici Riccarda Staraja i distorzični rifovi njegovog pratećeg Midnight blues benda. Fotogaleriju koju je snimio Nikica Karas pogledajte na ovom linku

Rijeka – Riccardo Staraj i Midnight blues band još su jednom groovom poezije, bluesa, rocka i funkya prodrmali Riječane.

Riccardo Staraj

Riccardo Staraj

Naime, u caffe baru Nad Urom na riječkom Korzu, u sat i pol programa, Staraj i bend izveli su dvadesetak pjesama iz knjiga draškog pjesnika ”Midnight blues” i ”Big bang osobne misije”. Knjigu ”Midnight blues” Staraj je izdao prije nešto više od dvije godine, dok je ”Big bang osobne misije” još uvijek neobjavljena knjiga koja se tek nalazi pred tiskom, stoga su okupljeni imali prilike svjedočiti i ”pretpremijernom” izvođenju pjesama koje će se naći na CD-u koji prati ovu, kao i prvu, Starajevu knjigu.

Pred mnogobrojnom riječkom publikom koju su uglavnom sačinjavali mladi, Staraj je na karakterističan ekspresivan način interpretirao svoje pjesme na hrvatskom i talijanskom jeziku, a bend ga je vrhunski pratio i omogućio mu da u prvi plan ispliva pjesnikov promukli blues glas.

Osobita je bila nova pjesma ”Midnight man” koju su Staraj i bend nedavno uglazbili. Upravo je ova pjesma istinska projekcija pjesnika zaljubljenika u blues glazbu i poeziju koju piše na brojnim proputovanjima američkim zapadom, spavajući u ”on the road” motelima, slušajući John Lee Hookera i provodeći vrijeme sa sumnjivim djevojkama.

Josip Rubinić

Josip Rubinić

Također, vrijedi spomenuti i vrhunske glazbenike koji su zaslužni za odličnu atmosferu na krovu riječkoga Korza, te video-art Marina Aničića kao dodatnu dekoraciju na uzavrelom stejdžu. Bend čine, osim Staraja kao vokala, Edi Lazarić na bubnjevima, Jure Prša na bas gitari, Marko Sedlak na gitari te Josip Rubinić na trubi.

Dobroj, opuštenoj atmosferi pogodovao je odličan razglas, te sama lokacija ”na krovu” Rijeke sa kojeg su se čuli pjesnički urlici Riccarda Staraja i distorzični rifovi njegovog pratećeg Midnight blues benda.

Knjiga ”Big bang osobne misije” izlazi za otprilike mjesec dana kao i cd u prilogu, a promocija će se održati na specifičnom mjestu riječke scene, koje autor još uvijek drži u tajnosti.

Fotogaleriju koju je snimio Nikica Karas pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: Nikica Karas

error: Content is protected !!