FOTO: MIK 2016. – Antonio Krištofić osvojio publiku u Kastvu

Antonio Krištofić

Antonio Krištofić

U ukupnom plasmanu vodi Joso Butorac sa 85 bodova boda, drugi je Antonio Krištofić s 82 boda, dok je treći Mauro Staraj sa 72 boda. Sutra će MIK put Umaga gdje ga očekuje generalna proba za veliko finale koje će se održati u petak, s početkom u 21 sat na Trgu slobode u Umagu. Veliku fotogaleriju s preko 100 fotografija pogledajte na ovom linku

melodije_istre_kvarnera_kastav_antonio_kristofic_2016_mauro_staraj_crekvina_1_01

Kastav – Nakon dana odmora, mikovska se karavana okupila i zaputila put Kastva. A ‘grad na brege’ je karavanu dočekao u svom stilu, a to znači – vrhunski. Sve je počelo na Trgu Matka Laginje gdje je sudionike festivala dočekalo Glazbeno društvo Spinčići koje izvelo splet domaćih skladbi, a domaćini su goste ponudili kroštulama, fritulama i medicom. Nakon što su plesači Udruge Grad kulture zaplesali pred svojim gostima, slijedilo je zajedničko fotografiranje domaćina i sudionika festivala, a nakon toga je gradonačelnik kolonu poveo kroz voltu do Vikotove bačvarije gdje su mogli uživati u kastavskim vinima, ručno rezanoj kuhanoj šunki i vrhunskom siru.

melodije_istre_kvarnera_kastav_antonio_kristofic_2016_mauro_staraj_crekvina_2_01

Spoj Kastva i MIK-a je opet pokazao koliko ovaj grad živi za tradiciju i očuvanje baštine i svi su nestrpljivo čekali da krene festivalska večer. A ona je započela u predivnoj atmosferi publikom dupkom ispunjene Crekvine, razmjenom darova gostiju i domaćina. Napomenimo da je MIK po 15. put u Kastvu te da je večerašnja nezaboravna večer bila prvi događaj organiziran na prostoru netom obnovljene Crekvine te je stoga ovo bila i posebna prigoda da publika vidi punu ljepotu obnovljenog prostora.

Voditeljski dvojac je ponovno briljirao, publika je bila itekako raspoložena i zdušno je pljeskala svim izvođačima. Vrijeme je brzo proletilo i onoć se već opasno približila kada se festivalska večer završila izvođenjem pobjedničke skladbe večeri. No, krenimo redom, od trećeg mjesta. Sa 110 glasova treće mjesto u Kastvu osvojio je Joso Butorac sa skladbom “Ružica” (Robert Grubišić-Zlatan Marunić-Robert Grubišić), drugo mjesto sa 137 glasova osvojio je Mauro Staraj sa skladbom “Jubav najveća” (Duško Rapotec Ute-Vjeko Alilović-Mauro Staraj) dok je pobjedu sa 150 glasova odnio Antonio Krištofić sa skladbom “Habibi” (Andrej Baša).

U ukupnom plasmanu vodi Joso Butorac sa 85 bodova boda, drugi je Antonio Krištofić s 82 boda, dok je treći Mauro Staraj sa 72 boda. Sutra će MIK put Umaga gdje ga očekuje generalna proba za veliko finale koje će se održati u petak, s početkom u 21 sat na Trgu slobode u Umagu.

Veliku fotogaleriju s preko 100 fotografija pogledajte na ovom linku

melodije_istre_kvarnera_kastav_antonio_kristofic_2016_mauro_staraj_crekvina_4_01

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!