FOTO: MIK 2016. – Opatijska publika najviše voli Antonia Krištofića

Antonio Krištofić

Antonio Krištofić

Prvo i drugo mjesto dijele Antonio Krištofić i Joso Butorac sa 44 boda, dok je treći Mauro Staraj sa 32 boda. I ostali izvođači su se plasirali u uskom bodovnom zbroju pa će sutrašnja festivalska večer u Puntu zasigurno biti zanimljiva i napeta. Veliku fotogaleriju objavljujemo uskoro… Veliku fotogaleriju s više od sto fotografija pogledajte na ovom linku

Dule - latino lover...

Dule – latino lover…

Opatija – Drugi festivalski dan je jedini putujući festival u Hrvata odveo u Opatiju. Grad koji itekako voli MIK, a i MIK njega. Vidjelo se to i na samom dočeku ispred Sportske dvorane Marino Cvetković, gdje je za sudonike karavane domaćin priredio srdačan doček.

Uz prigodne riječi dobrodošlice koje je uputio zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin te piće dobrodošlice, zasvirali su i zaplesali članovi Folklornog ansambla Zora, dok je pravo iznenađenje bio nastup jazz maestra Elvisa Stanića, koji je u jazz maniri, na harmonici izveo splet legendarnih mikovskih uspješnica – na oduševljenje svih.

Elvis Stanić

Elvis Stanić

Bio je to odličan uvod u nezaboravnu opatijsku festivalsku večer koja je pred ispunjenom dvoranom započela uvodnom zajedničkom skladbom svih izvođača, a nastavila se razmjenom darova između opatijskog gradonačelnika i direktora festivala.

Opatijski gradonačenik Ivo Dujmić uručio je festivalu doista poseban dar – “Opatijski mikovski spomenar 2010 – 2015”, spomen na pet godina MIK-a u Opatiji uz napomenu da je Opatija dugo čekala MIK, ove ga godine ugošćuje šesti put.

Mauro Staraj

Mauro Staraj

Nakon razmjene darova dvoranu su ispunile mikovske note, a publika je svakog izvođača nagradila burnim pljeskom. Pljesak su dobili svi, glasove također, ali neki su ipak češće bili označeni na glasačkim listićima.

Tako su sa točno 100 glasova treće mjesto osvojili Vesna Nežić Ružić i Oliver Berekin sa skladbom “Malo nas je da se dilimo” (Oliver Jakovčev-Robert Pilepić-Robert Grubišić), drugo mjesto sa 110 glasova osvojio je Joso Butorac sa skladbom “Ružica” (Robert Grubišić-Zlatan Marunić) dok je apsolutni miljenik opatijske publike Antonio Krištofić koji je sa skladbom “Habibi” osvojio 158 glasova te tako ponio titulu pobjednika druge festivalske večeri.

Atomik harmonik

Atomik harmonik

U ukupnom plasmanu situacija je vrlo zanimljiva. Prvo i drugo mjesto dijele Antonio Krištofić i Joso Butorac sa 44 boda, dok je treći Mauro Staraj sa 32 boda. I ostali izvođači su se plasirali u uskom bodovnom zbroju pa će sutrašnja festivalska večer u Puntu zasigurno biti zanimljiva i napeta. Što reći osim – vidimo se u Puntu!

Veliku fotogaleriju s više od sto fotografija pogledajte na ovom linku

Jedan zajednička...

Jedan zajednička…

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!