FOTO: MIK 2017. – Kastav odabrao Tri tenora – Voljen Grbac, Edi Šegota i Joso Butorac osvojili kastavsku publiku

Po završetku službenog djela programa, nastupile su učenice 3. razreda Osnovne škole Milana Brozovića, Mara Lukanović i Karla Stanić koje su u svom stilu otpjevale „Zami me sobun sakamo“ i hit Gine Picinić „Barka lipog imena“. Veliku fotogaleriju s Crekvine pogledajte na ovom linku

Kastav – Festival Melodije Istre i Kvarnera treću festivalsku večer održao je u gradiću na brege.

Pogled uprt u nebo i molbe njemu usmjerene urodile su plodom te su MiK-u omogućile nastup pod zvjezdanim kastavskim svodom. Nakon prepunih gledališta u Opatiji i Malinskoj red je bio da mikovci napune i Crekvinu. Obnovljena kastavska ljepotica bila je premala za sve one željne domaće besede i sve one koje MIK vole i poštuju. Početak svake večeri označava razmjena darova između grada domaćina, odnosno gradonačelnika i direktora Festivala.

Novopečeni gradonačelnik Matej Mostarac darovao je Andreju Baši sliku kastavskog umjetnika Željana Pavića, a Baša je uzvratio stiliziranim mikovskim globusom. Nakon što su članovi karavane otpjevali svih 19 skladbi i nakon što je završio službeni dio programa, nastupile su učenice 3. razreda Osnovne škole Milana Brozovića, Mara Lukanović i Karla Stanić koje su u svom stilu otpjevale „Zami me sobun sakamo“ i hit Gine Picinić „Barka lipog imena“.

Voditeljski dvojac Battifiaca – Ferlin publiku je u pauzama između pjesama do srca nasmijavao, a njihova nagradna igra, koju je teško riječima opisati, bila je pun pogodak. Red pjesme, red smijeha i vrijeme je proletjelo u hipu. Sutra raspjevana karavana glazbenog nomada kreće put Raše gdje će zapjevati prvi put u svojoj 53 godine dugoj povijesti.

Kastavska publika najboljom je ocijenila skladbu Živet će vavik naša beseda u interpretaciji Voljena Grbca, Edija Šegote i Jose Butorca dodijelivši joj 172 glasa. Nina Fakin i njezina Ča je život zauzeli su drugo mjesto osvojivši 131 glas, a treće je mjesto prema glasovima Kastavaca zaslužila izvedba Martine Majerle sa skladbom Teče, teče rečina i 92 osvojena glasa.

Ako glasove Opatije, Malinske i Kastva zbrojimo dobit ćemo ovakvu sliku u ukupnom poretku: na prvom se mjestu u ukupnom poretku nalaze Edi Šegota, Voljen Grbac i Joso Butorac sa 71 bodom, na drugom se nalazi s Nina Fakin sa 60 bodova, a na trećem Mladen Grdović s 55 osvojenih bodova.

Veliku fotogaleriju s Crekvine pogledajte na ovom linku

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!