FOTO MIK 2019. Joso Butorac slavio u Kastvu

FOTO MIK 2019.  Joso Butorac slavio u Kastvu

Foto: Robert Kalčić / Pro rec i David Kurti / Foto Luigi

Drugo mjesto osvojila je Mirjana Bobuš, a treće Klapa Kamelija…

Mirjana Bobuš

Kastav – Crekvina i MIK odavno su jedinstven spoj prekrasne atmosfere, odlične glazbe i uvijek punog gledališta. Drugačije nije moglo biti ni ove, jubilarne mikovske godine.

Rijeka ljudi uspinjala se Kastvom sve do Crekvine gdje je održana treća festivalska večer koju su otvorili svi izvođači zajedno pozdravnom pjesmom “Dobra van večer”, nakon koje su uslijedile pozdravne riječi kastavskog gradonačelnika Mateja Mostarca i direktora festivala Andreja Baše. Kako su obojica naglasila, veza Kastva i MIK-a je neraskidiva, kao i čuvanje tradicije i domaće besede za koju se zalažu i Kastavci i mikovci.

Ženska klapa Kamelija

A kastavska publika je bila kao i uvijek – savršena. Nagradila je velikim pljeskom svaku izvedbu, salvama smijeha ispratila voditeljske bravure nadahnutih, a nakon izvedenih svih dvadeset skladbi savjesno je prionula glasanju. Dok su se prebrojavali glasovi ništa lošije od “velikih izvođača” nisu prošli ni mali pjevači koji su nastupili u revijalnom dijelu.

Iz OŠ Milan Brozović sjajno su školu, njen glazbeni odjel i Kastav predstavili Tin Mlakar i Dorian Rubeša koji su zajedno izveli Polićevu “Črnu” te Mara Lukanović, Aurora Travalja i Lora Milić koje su sjajno izvele “Ma ši te ki ča za me pita” Gine Picinić. Napomenimo da je mlade izvođače odlično pripremila prof. Tajana Dukić. U revijalnom dijelu nastupili su i Mate Jurić i Laura Valenčić koji su izveli “Tanac” koji ove godine obilježava 25 godina od izvođenja na MIK-u, kao i skladbe “Ciao Lipoto” i “Nisan šla za ten” i “Jolanda” koje su izveli Joso Butorac i Andrina Frleta.

Nakon revijalnog dijela, uslijedilo je proglašenje najboljih, a evo kako su glasali Kastavci: treće mjesto s 86 glasova osvojila je klapa Kamelija sa skladbom “Kolar”, druga je s 94 glasa Mirjana Bobuš sa skladbom “Naša mendula” dok je pobjedu uvjerljivo odnio Joso Butorac sa 171 glasom za skladbu “Primorska arija”. Joso Butorac je pobjedom u Kastvu preuzeo vodstvo u ukupnom plasmanu i sada vodi sa 69 bodova, drugi je Erik Balija sa skladbom “Mojoj Istrijanki” sa 65 bodova dok je na trećem mjestu Mirjana Bobuš s 49 bodova.

Nakon prekrasne kastavske večeri i veselog zajedničkog druženja nakon proglašenja, mikovci će malo odmoriti, jer već sutra kreću za Punat gdje će se održati četvrta festivalska večer s početkom u 21 sat. Ulaz je slobodan, a mikovci nestrpljivi da krenu put otoka.

MIK 2019. Joso Butorac Slavio U Kastvu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!