FOTO/VIDEO MIK 2019. – Joso Butorac slavio u Novom, danas generalna proba za sutrašnje veliko finale u KTC-u Gervais

Dodjelom nagrada najboljima tako je završila i prekrasna večer u Novom, a Mikovce sutra čeka generalna proba i u subotu veliko opatijsko finale. Zbog loše vremenske prognoze finale će se održati u opatijskom KTC Gervais, a ulaznice su već rasprodane. Opatijska će publika tako odlučivati o opatijskim pobjednicima, ali i o ukupnom plasmanu. Bit će to napeto i nadasve zanimljivo finale jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera.

Novi Vinodolski – Deset godina prošlo je od posljednjeg druženja publike u Novom Vinodolskom i festivala MIK, a koliko su jedno drugome nedostajali vidjelo se upravo večeras. Brojna je publika zasjela na svoja mjesta sat i više vremena prije početka festivalske večeri želeći si osigurati svoje mjesto i biti dio ove posebne večeri.

A ona je upravo takva i bila. Kao iznenađenje domaćina, na pozornicu su se, prije početka festivala, popela dva mlada svirača sopela koji su bili izvrstan uvod u festivalsku večer, a sve je bilo popraćeno nazočnošću dvije djevojke u narodnim nošnjama što je uz posebno efektnu scenu doista izgledalo impozantno.

Nakon uvoda, krenula je i festivalska večer, tradicionalnom glazbenom špicom festivala te zajedničkom skladbom svih izvođača. Izuzetno dobro raspoložen domaćin, gradonačelnik Novoga g. Velimir Piškulić, duhovito je svima objasnio zašto MIK-a nije bilo u Novom deset godina (“zato što je pred deset godina Mario Battifiaca pobijedio Josu Butorca pa je trebalo deset godina da se Novi oporavi”) te je direktora festivala darivao košarom autohtonih proizvoda. Andrej Baša je, u ime festivala, izrazio veliko zadovoljstvo da se MIK vratio u Novi (podsjetimo da su Novi Vinodolski i Crikvenica dogovorili zajedničko i naizmjenično domaćinstvo) i rekao “da se MIK vratio doma” što je rezultiralo velikim pljeskom publike koja je ispunila trg, a među kojom su bili brojni uzvanici od kojih posebno valja spomenuti nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture g. Olega Butkovića.

Natjecateljski dio festivalske večeri započeo je nastupom pobjednika prošle večeri Erika Balije, svi su izvođači dobili veliki pljesak publike, a svakako se najviše iščekivao nastup domaćeg omiljenog imena – Jose Butorca. Koliko Novljani vole Josu vidjelo se i po glasovanju. Treće mjesto osvojila je klapa Tić sa skladbom “Na parapetu” koja je osvojila 128 glasova, drugo mjesto osvojio je Neven Barac sa 161 glasom za skladbu “Mežnjarov sin”, a Joso Butorac sa svojom “Primorskom arijom” je dominirao i osvojio 290 glasova. Butorac sada vodi u ukupnom plasmanu sa 117 bodova, drugi je Erik Balija sa 107, a treća je Mirjana Bobuš s 83 glasa.

Dodjelom nagrada najboljima tako je završila i prekrasna večer u Novom, a Mikovce sutra čeka generalna proba i u subotu veliko opatijsko finale. Zbog loše vremenske prognoze finale će se održati u prekrasnom opatijskom KTC Gervais, a ulaznice su već rasprodane. Opatijska će publika tako odlučivati o opatijskim pobjednicima, ali i o ukupnom plasmanu. Bit će to napeto i nadasve zanimljivo finale jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera.

Joso Butorac Slavio U Novom, Danas Generalna Proba Za Sutrašnje Veliko Finale U KTC-u Gervais

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!