FOTO: Mimohodom i molitvom proslavljena obljetnica Oluje i Dan pobjede @ Opatija, Lovran

Dan Oluje 2016, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Mimohod Opatij

Jučer je pak u večernjim satima održan svečani mimohod glavnom opatijskom prometnicom od hotela Ambasador do Slatine, gdje je podignuta zastava uz himnu i molitvu za poginule i umrle branitelje. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Opatiji i Lovranu pogledajte na ovom linku

Dan Oluje 2016, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Mimohod Opatij

Opatija, Lovran – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan branitelja te 21. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja obilježeni su svečano jučer u Lovranu i Opatiji, nakon prekjučerašnjeg polaganja vijenaca na spomenike poginulim braniteljima.

Jučer je pak u večernjim satima održan svečani mimohod glavnom opatijskom prometnicom od hotela Ambasador do Slatine, gdje je podignuta zastava uz himnu i molitvu za poginule i umrle branitelje.

Dan Oluje 2016, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Mimohod Opatij

Govornici su istaknuli kako je više od tisuću branitelja s liburnijskog područja sudjelovalo u akciji Oluja, te kako su ovi krajevi dali velik doprinos u Domovinskom ratu, ne samo u vojnim operacijama, nego i primanjem brojnih prognanika i izbjeglica. Osim u Opatiji, jučerašnji dan obilježen je i u Lovranu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomeniku Hrvatskim vitezovima u centru mjesta.

Proslava je trebala biti zaključena velikim svečanim koncertom na Slatini, ali su loše vremenske prilike pomrsile planove organizatorima te je koncert odgođen nakon kratkog nastupa Duleta i Bonace. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Opatiji i Lovranu pogledajte na ovom linku

Dan Oluje 2016, Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Komemoracija

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!