FOTO Ministar Božinović obišao novo sjedište Policijske postaje Opatija: ‘Na dobitku su i policija i lokalna zajednica’

Prema ugovoru, trošak uređenja prostora procijenjen na oko 600 tisuća kuna, snosit će liburnijske jedinice lokalne samouprave, pri čemu će Grad Opatija pokriti polovinu traženog iznosa, a tri općine dodati po 100 tisuća kuna.

Opatija – Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović obišao je danas novo sjedište Policijske postaje Opatija, a tom je prilikom sa čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Liburnije potpisao sporazum o sufinanciranju radova za uređenje i opremanje nove „policijske stanice“, smještene u bivšem sjedištu ACI-ja na Punta kolovi.

Prema ugovoru, trošak uređenja prostora procijenjen na oko 600 tisuća kuna, snosit će liburnijske jedinice lokalne samouprave, pri čemu će Grad Opatija pokriti polovinu traženog iznosa, a tri općine dodati po 100 tisuća kuna.

Ministar Božinović izrazio je zadovoljstvo  preseljenjem Policijske postaje Opatija u novi prostor, kazavši kako su u prošlom prostoru plaćali najam čak 14 tisuća eura mjesečno, a sada od troškova imaju samo režije, a nalaze se u puno kvalitetnijem prostoru za rad. Zadovoljstvo novim sjedištem policije, ali i boljim i kvalitetnijim uvjetima rada, u susretu s ministrom Božinovićem izrazili su i djelatnici Policijske postaje Opatija.

– Sve ugovore koji su neekonomični i neodrživi ćemo raskidati i  idemo u korištenje svih mogućih načina kako podići standard rada policijskih službenika. U novom prostoru, troškovi će se svesti samo na režije. Svi su na dobitku, stanovnici, grad i okolna mjesta, policija i državni proračun. Modelom suradnje središnje i lokalne vlasti, uštedjeli smo vrijeme i novac, a dobili efikasniji rad policije i bolju uslugu građanima. Suradnja između središnje vlasti lokalnih gradova i općina je put kojim trebamo ići dalje jer zadovoljan policijski službenik je sigurno i efikasniji, on je dio zajednice i ta simbioza, ta sinergija svih koji smo ovdje da služimo građanima je nešto što je poželjno i što ćemo nastaviti i dalje, rekao je Božinović.

Posjetu su nazočili glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra Cvjetko Obradović, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar, načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj te predstavnik Grada Opatike.

Na početku posjeta ministar Božinović, svi nazočni i predstavnici medija obišli su novouređene prostorije Policijske postaje Opatija u pratnji načelnika Policijske postaje Tomislav Milkovića.

Inače, rješenje za preseljenje Policijske postaje Opatija pronađeno je u suradnji s nadležnim Ministarstvom državne imovine te je Ministarstvo unutarnjih poslova ovu nekretninu preuzelo u posjed 13. prosinca prošle godine. Radovi i opremanje zgrade obavljeni su tijekom siječnja, a Policijska postaja Opatija s redovnim radom na novoj adresi započela je 6. veljače.

Ministar Božinović U Opatiji Potpisao Sporazum O Sufinanciranju

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net