FOTO: Mirisi i okusi Europske unije

okusi_smOpatija – Jučer, u Ugostiteljskoj školi prezentirana je manifestacija “Mirisi i okusi Europske unije”. Na prezentaciji pripremljeno je nekoliko specifičnih jela iz svake zemlje, članice EU, po kojima je ona poznata u gastronomskom svijetu, dok će se na izložbenom stolu naći nekoliko najtraženijih i najpoznatijih jela iz svake zemlje.
– Ovo je projekt koji traje pune dvije školske godine potpomognut sredstvima Primorsko-goranske županije. Prvi dio završen je u lipnju prošle školske godine, a do sada su učenici upoznali različite mirise i okuse u kuhinjama svih 27 zemalja. Na završnoj manifestaciji pokazat će stečeno znanje u pripremanju i u posluživanju različitih jela i pića iz svake zemlje, izradit će izložbeni stol i posebne plakate, a potom Vam ukratko predstaviti tijek ostvarenja projekta, rekao je Damjan Miletić.
Prisutnima je predstavljen presjek EU-gastronomije od Finske pa sve do obala Mediterana. No, da ne bi sve ostalo na kulinarskim umotvorinama učenika i nastavnika opatijske Ugostiteljske škole pobrinuli su se sami učenici prigodnim kulturno-umjetničkim programom. Posebno nas veseli činjenica da su na prezentaciji bili predstavnici Županije, Grada, ali i turističkih i hotelskih kuća te turističkih zajednica, što je očiti dokaz da je rejting škole sve veći, a kadrovi koje ona obučava sve cjenjeniji.
okusi-1
Ostvarenje i predstavljanje projekta “Mirisi i okusi Europske unije” bilo je posebno zadovoljstvo i učenicima i nastavnicima. Naš projekt uključen je i u program obilježavanja ”Europskog tjedna“ koji organizira i provodi Primorsko-goranska županija. Tako će se nizom događanja i programa početkom svibnja pokušati našim sugrađanima približiti EU, kazao je Miletić.
okusi-2
okusi-3
okusi-4
okusi-5
Ivan Mellor
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!