FOTO: Mirisi i okusi Primorsko-goranske županije

mirisi_okusi_2011-1…osim eno i gastro užitka, prezentacija je bila i humanitarnog karaktera…
…veliku fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link

Opatija – Pred više od dvije stotine uzvanika, ugostitelja, turističkih djelatnika, političara, hotelijera, restoratera te osoba iz javnog života, u restoranu Grand hotela Adriatic, održana je prezentacija autohtonih jela i pića Primorsko-goranske županije pod nazivom ‘Mirisi i okusi Primorsko-goranske županije’.
mirisi_okusi_2011-2
Svoje umijeće u pripravljanju raznih delicija, slatkih i slanih, pokazali su učenici i profesori Ugostiteljske škole Opatija, koji su od namirnica karakterističnih za naš kraj pripremili više od šezdeset jela koja su poslužena u četiri slijeda.
Pljukanci sa šparugama, marinada, brgujski kapuz, škampi, palenta kumpirica, domaća kobasica s javorikom, domaće kupine, pršut od medvjeda, punjeni lignji s koromačom, kroštuli, fritule, rukavački presnaci, crikvenička batuda, rapska i creska janjetina, radić s pancetom, kolač od maruna, sirup od bazge samo su neke od delicija koje su svi prisutni imali priliku kušali.
– Ovom prezentacijom imali smo namjeru pokazati da naša jela mogu postati svojevrsni brand, te da se mogu naći na svim jelovnicima naših hotela i restorana, što nam je i intencija. Učenici i profesori su se jako potrudili, a ovom prezentacijom smo objedinili najbolje iz gastro ponude našeg kraja, kazao je Damjan Miletić, ravnatelj opatijske Ugostiteljske škole.
Osim eno i gastro užitka, prezentacija je bila i humanitarnog karaktera budući da su uzvanici svojim donacijama sudjelovali u prikupljanju sredstava za pomoć djevojčicama i dječacima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Tako će novac biti doniran domovima za nezbrinutu djecu ‘Ivana Brlić Mažuranić’ u Lovranu, ‘Izvor’ u Selcu i ‘Braća Mažuranići’ u Novom Vinodolskom.
Organizatori ove manifestacije su Primorsko-goranska županija, Centar za brdsko-planinsku poljoprivredu i Ugostiteljska škola Opatija.

Liburnija.net: Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole

Liburnija.net: Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole


Liburnija.net: Veliki broj uzvanika @ hotel Adriatic

Liburnija.net: Veliki broj uzvanika @ hotel Adriatic


Veliku fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!