FOTO: Mješoviti pjevački zbor Štorija i DVD Opatija otvorili kulturni program Petrove @ Rukavac

Zbor Štorija @ Rukavac

Zbor Štorija @ Rukavac

Uz kulturni program startao je i sportski dio – malonogometnim i paintball turnirom ”Petrova 2014”. Fotogaleriju s malonogometnog turnira i koncerta zborova pogledajte na ovom linku

Rukavac – U sklopu obilježavanja ovogodišnje Petrove, mješoviti pjevački zbor Štorija iz Rukavca ugostio je na svečanom koncertu povodom mjesnog blagdana Petrove mješoviti pjevački zbor DVD-a iz Opatije. Zborovi su se mnogobrojnoj publici predstavili djelima Mozarta, Faureá, Dvorzaka, I. M. Ronjgova i dr. Zborovima je ravnao maestro Damir Smerdel koji je ujedno publiku upoznavao sa svakom skladbom opisujući kako je nastala, kada, o čemu govori i sl.

zbor_storija_dvd_opatija_rukavac-petrova_2014_1

Uz kulturni program startao je i sportski dio – malonogometnim i paintball turnirom ”Petrova 2014”.
U subotu, 28. lipnja, u 16 sati započinje i treće sportsko događanje, badminton turnir parova ”Petrova Doubles 2014” na terenima S. C. Damar, a ”dašak kulture” u Zvončarskoj muzejskoj zbirci dat će izložba fotografija Branka Janija Kukurina ”Sliki z domaćega kraja’‘. Druženje će se nastaviti na ”Kinkeloven tarace”, zanimljivim glazbenim programom. U 21 sat tako će početi mini-koncert ”Z Mika v Rukavac” na kojem će nastupiti Antonio Krištofić, Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić, uz vodstvo Rajke Šepić Jurdane, nakon čega će se za plesnu atmosferu pobrinuti Lungo mare band te Mauro Staraj i La banda.

Malonogometni turnir

Malonogometni turnir

U nedjelju, 29. lipnja, događanja počinju već u 10 sati ujutro svetom misom u Crkvi sv. Luke, a nastavljaju se u 16 sati u caffe baru Damar, turnirom u briškuli i trešeti. Međunarodni turnir amaterskih i profesionalnih ekipa u povlačenju konopa započet će u 18 sati na školskom igralištu, a na istom mjestu u 20 sati pobjednici turnira moći će odmjeriti svoju snagu, u dvoboju protiv ”ženskeh z Rukavca”. Večernji program otvara predstava ”Bjutiful America” u izvedbi udruge ‘‘Domoljub 1909’‘ iz Rukavca, u 21 sat, nakon čega će se uz nastup Mustafa održati natjecanje va potresujke, a točno u ponoć očekuje se i dolazak gostiju iznenađenja.

Posljednji dan proslave je ponedjeljak, 30. lipnja, kada će na ”Kinkeloven tarace” u 20 i 30 sati početi program ”Najmlaji sopu, kantaju i tancaju” u sklopu kojeg će svoje umijeće predstaviti polaznici glazbenog tečaja udruga ‘‘Akord’‘ i plesna skupina ‘‘DND’‘ Matulji, nakon čega se nastavlja druženje uz D’Beni band i karaoke.

Fotogaleriju s malonogometnog turnira i koncerta zborova pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!