FOTO: Mladen Sigurnjak najbolji matuljski sportaš 2016. godine, Alesia Bučković i Andrej Kosmač laureati za 2015. godinu @ Matulji

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Dodjela Sportaš godine za

Zvonimir Lenžer, dugogodišnji matuljski sportski djelatnik i arhitekt matuljskog ”rukometnog čuda”, koji je prerano preminuo 2016. godine, nagrađen je nagradom za životno djelo i doprinos razvoju sporta i imena Općine Matulji. Veliku fotogleriju s dodjele pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Dodjela Sportaš godine za

Matulji – Dvostrukom dodjelom nagrada – za 2016. i 2015. godinu, budući da lani nagrade nisu dodjeljivane – odana je jučer u matuljskom Hangaru počast najboljim sportašima u protekle dvije godine.

Zvonimir Lenžer, dugogodišnji matuljski sportski djelatnik i arhitekt matuljskog ”rukometnog čuda”, koji je prerano preminuo 2016. godine, nagrađen je nagradom za životno djelo i doprinos razvoju sporta i imena Općine Matulji.

Alesia Bučković, članica Teniskog kluba Rukavac, 46. tenisačica Hrvatske u seniorskoj kategoriji u 2015. godini te osvajačica 2. mjesta u mix-parovima na Državnom prvenstvu do 18 godina, najbolja je matuljska sportašica u 2015. godini.

Najboljim sportašem proglašen je Andrej Kosmač, član Motokluba Matulji Racing koji je te godine osvojio titulu prvaka klase 125 SportProduction što je najbolji rezultat nekog vozača sa hrvatskom licencom. I u 2016. godini najbolji sportaš je dolazi iz automobilizma: Mladen Sigurnjak, član Auto kluba Učka sport, sedmi uzastopni prvak Hrvatske u konkurenciji BPPV i državni prvak povijesnih vozila za 2016.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Dodjela Sportaš godine za

Najbolja ženska seniorska ekipa za 2015. godinu je ekipa odbojkaškog kluba ”Matulji 2004” koja je osvojila 3. mjesto u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi, a za 2016. godinu isto priznanje osvojila je ekipa Štrige Pikado kluba DM Matulji. Kao najbolji seniori, 2016. godine nagrađeni su članovi Sportskog društva Konopaši.

Rukavac Open, teniski turnir s 20 godina tradicije, proglašen je najboljom sportskom manifestacijom u 2015. godini, a za 2016. godinu isto priznanje zaslužilo je Prvenstvo Hrvatske u timsko-štafetnom triathlonu i Prvenstvo Hrvatske u mini aquathlonu – 2. Triop 2016.

Zaslužnim sportašem za 2015. godinu, za ostvareni vrhunski rezultat u klubu izvan Općine Matulji, nagrađen je Goran Lučin, novi predsjednik Zajednice sportskih klubova Matulja, koji je kao član karate kluba ”Sokol” iz Splita te godine osvojio pojedinačno i ekipno državno prvenstvo. Titulu zaslužne sportašice za istu godinu dobila je Ivona Tubić iz Karate kluba Opatija, članica ženske karate ekipa koja je osvojila zlatnu medalju na europskom prvenstvu u Istambulu te prvakinja države u kategoriji seniorki do 68 kilograma. U 2016. godini zaslužnim je sportašem proglašen Krešimir Kozina (SG FLENSBURG HANDEWITT), član rukometne reprezentacije Hrvatske s kojom je 2016. godine u Poljskoj osvojio brončanu medalju, dok je među damama i u 2016. godini najbolja u ovoj kategoriji bila Ivona Tubić.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, Dodjela Sportaš godine za

Perspektivnim sportašima za 2015. godinu proglašeni su Tea Malnar, Vanessa Monjac i Marina Bilić (TK Rukavac), Nikola Gerovac, Paola Grus i Mia Ukić (OK Matulji 2004), Damjan Blažević, Vanessa Ivančić i Iva Brčina (Karate klub Metal Jurdani), Pjero Dražul, Dominik Erbežnik i Tino Štefanec (RK Matulji 2001), Matea Bogdanić, Marta Šimić i Mia Kezele (ŽRK Liburnija), Nina Gregorović, Jordan Sedlar i Patrik Uhač (BK Rukavac) te Andrej Krnjatić, Filip Šimić i Antonio Džaja (MNK Kvarner).

Za 2016. godinu isto priznanje zaslužili su Matija Čop, Diego Martinović i Dora Martinović (TK Rukavac), Paola Slavić, Laura Muhvić i Amadea Vukušić (OK Matulji 2004), Lara Marić, Tara Tubić i Filip Komarac (Karate klub Metal – Jurdani), Dominika Šporčić, Romina Brajković i Alesia Ivanić (Košarkaški klub Matulji 2000), Ana Šimetić, Leonardo Dovođa i Mateo Terzić (Badminton klub Rukavac) , Andrej Bošnjak, Marko Vukšić i Vito Podobnik (Malonogometni klub Kvarner), Leon Lukić, Lovro Pandža i Sara Božić (Triatlon klub Matulji), Leonard Martinis, Luka Ružić, Tian Frlan i Tin Mijatov (ŠSK OŠ “Dr. A. Mohorovičić) te Patrik Ujčić (Motocross klub Kvarner).

Veliku fotogleriju s dodjele pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!