[FOTO] Mlado leto na Vojake okupilo dvjestotinjak planinara

Tekst i foto: Robert Koprivnjak

Na vrhu je član UO HPS-a Igor Eterović podijelio priznanja Hrvatskog planinarskog saveza nagrađenim planinarima iz Istre i Liburnije Biserki Radović (PD “Viškovo”), Igoru Eškinji (PD “Opatija”), Mirku Bjelanu (HPD “Knezgrad”) i Vladimiru Rojniću (PD “Glas Istre”).

Vojak – Već dobrih 40-tak godina nepisani je planinarski običaj da se planinari okupe na vrhu Učke – Vojaku (1396 m), 1. siječnja, točno u podne. Manifestaciju „Mlado leto na Vojake“ organizirali su zajedničkim snagama tri planinarska društva s Liburnije – PD „Opatija“, PD „Knezgrad“ iz Lovrana te PD „Lisina“ iz Matulja. Sunčano vrijeme uz ugodnih 10°C na padine Učke izmamilo je preko 200 planinara. U planinare iz planinarskih društava organizatora bilo je puno planinara iz riječkih i istarskih planinarskih društava, trkača iz udruge „Torpedo runners“ te obitelji s malom dječicom.

Nakon prigodne zdravice, krenuli smo laganim tempom s Poklona. Duga kolona dobrih ljudi začas je zauzela cijelu čudesnu šumu. Prekrasni vidici Kvarnera u izmaglici, s otocima poput planinskih vrhunaca stvorili su pomalo nestvaran osjećaj da smo u raju. Oko 12 sati stigosmo na Vojak. Čaj, kuhano vino,šampanjac, kolači, odojak uz mnoštvo najljepših planinarskih želja za osvajanjem vrhova, dobro zdravlje, sreću, ljubav, radost, veselje i konačan kraj epidemije COVID.

Na vrhu je član UO HPS-a Igor Eterović podijelio priznanja Hrvatskog planinarskog saveza nagrađenim planinarima iz Istre i Liburnije Biserki Radović (PD “Viškovo”), Igoru Eškinji (PD “Opatija”), Mirku Bjelanu (HPD “Knezgrad”) i Vladimiru Rojniću (PD “Glas Istre”). Oni su dali izuzetan doprinos u markiranju i održavanju planinarskih staza, te organizaciji izleta. Nakon zasluženog pljeska i pravih ovacija za ‘crème de la crème’ našeg planinarstva, polako i oprezno smo započeli spust domu na Poklonu. Pijuckamo oproštajno kuhano vino i krećemo polako na sarme.

Rumenih obraščića, dobro popunjenih trbuščića svi su se sretno vratili svojim kućama, puni dojmova s nadom u planinarski dobru i aktivnu novu 2022.. godinu.

Mlado Leto Na Vojake Okupilo Dvjestotinjak Planinara

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net