FOTO: Morčići NK Opatija pobjednici 10. malonogometnog dvoranskog prvenstva Liburnije

malonogometno dvoransko prvenstvo za morcice 2017 opatija (1)

Za pobjedničku ekipu NK Opatija igrali su Evian Puž, Mario Gržin, Petar Džaja, Erik Drozdek, Daniel Matković, Moreno Stanić, Tin Sanković, Petar Perko, Jakov Bilajac, Sven Blečić, Noa Križaj i Ena Čorak pod vodstvom trenera Marina Golemca. Nekoliko fotografija s proglašenja pogledajte na ovom linku

Opatija – Nogometaši Nogometnog kluba Opatija pobjednici su 10. malonogometnog dvoranskog prvenstva Liburnije za morčiće koje se od 21. siječnja do 5. ožujka vikendima igralo u Sportskoj dvorani „Marino Cvetković“. Na prvenstvu je sudjelovalo osam ekipa – NK Halubjan, HNK Lovran, NK Zamet, MNK Fantina Kastav, HNK Kvarner Matulji, MNK Gorovo Opatija, MNK Kastav i NK Opatija. Ukupno je odigrano 56 utakmica u kojima je nastupilo preko 100 igrača rođenih 2006. godine i mlađih.

malonogometno dvoransko prvenstvo za morcice 2017 opatija (2)

Drugo mjesto, iza prvoplasirane ekipe Opatije, osvojila je momčad NK Halubjan, treći su bili NK Zamet, a slijede MNK Fantina, MNK Kvarner, MNK Gorovo, MNK Kastav i HNK Lovran.

Najboljim igračem proglašen je Tin Sanković iz NK Opatija, najbolji strijelac bio je Jakov Bilajac, također iz NK Opatija, dok je za najboljeg vratara izabran Davor Božić iz NK Halubjan.

Posebno priznanje za borbenost i zalaganje dodijeljeno je Leonardu Milinu iz MNK Fantina, a priznanje za najmlađeg igrača dobio je Vito Sandalj iz HNK Lovran. Trofej za fair-play „Stojan Osojnak“ dodijeljeno je momčadi HNK Lovran.

Za pobjedničku ekipu NK Opatija igrali su Evian Puž, Mario Gržin, Petar Džaja, Erik Drozdek, Daniel Matković, Moreno Stanić, Tin Sanković, Petar Perko, Jakov Bilajac, Sven Blečić, Noa Križaj i Ena Čorak pod vodstvom trenera Marina Golemca.

Organizator jubilarnog 10. izdanja Dvoranskog nogometnog prvenstva Liburnije za morčiće je Nogometni klub Opatija, pod pokroviteljstvom Grada Opatija, a prvenstvo je održano pod motom „Naša igra je fer igra“. Organizacijski odbor činili su Stipe Mikulić, Boris Petrovčić i Silvano Raffaelli te vanjski suradnik Branko Kranjac.

malonogometno dvoransko prvenstvo za morcice 2017 opatija (3)

– Započeli smo 2007. godine na Gorovu, kada smo Stipe Mikulić, Boris Petrovčić i ja došli na ideju da ovom najmlađem uzrastu dječaka osiguramo kontinuitet natjecanja u zimskim mjesecima. Veseli nas što je prvenstvo odlično prihvaćeno, a ova opatijska sportska dvorana gdje se danas održavaju utakmice je vrhunac te su uvjeti u kojima igramo odlični. Imamo momčadi koje sudjeluju svih deset godina, to su Opatija, Lovran i Kastav, a evo ove godine je i ekipa domaćina NK Opatija po prvi put osvojila prvenstvo. Neki igrači koji su igrali na prvim izdanjima ovog prvenstva, danas već igraju za seniorske momčadi. Želja nam je bila da sudjeluju i ekipe djevojčica te je na 10. jubilarnom izdanju odigrana i promotivna utakmica između prve i druge selekcije ovog uzrasta Ženskog nogometnog kluba Rijeka. Što se pak tiče tehničke strane prvenstva, nekad smo igrali dvokružno jesen – proljeće, a sada, najviše zbog termina u dvorani te obveza na „velikim“ igralištima igramo jednokružno. Nadamo se da ćemo se uspjeti vratiti na dvokružno te imati još dvije momčadi sudionika više, kazao je Silvano Raffaelli.

Nekoliko fotografija s proglašenja pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net
Foto: Foto Kurti

error: Content is protected !!