FOTO: More, promet i logistika – Počela velika međunarodna multidisciplinarna konferencija @ Opatija

Konferencija će biti usredotočena na predstavljanje novih mogućnosti riječke luke te njezino pozicioniranje u važan resurs na prometnom koridoru Baltik-Jadran.

Opatija – Međunarodna multidisciplinarna konferencija o moru, prometu i logistici, trodnevni kongres koji organiziraju Lučka uprava Rijeka i Pomorski fakultet Sveučilišta u Rijeci započeo je s radom danas u velikoj dvorani hotela Milenij.

Konferencija će biti usredotočena na predstavljanje novih mogućnosti riječke luke te njezino pozicioniranje u važan resurs na prometnom koridoru Baltik-Jadran. Pozvani znanstvenici i poslovni ljudi u tematskim će panelima izlagati potencijale ovog pomorsko prometnog pravca i njegove prednosti u usporedbi s drugim prometnim tokovima. Posebna pozornost posvetit će se jačanju konkurentnosti koridora Baltik-Jadran kroz suradnju luka na sjevernome Jadranu. Na konferenciji se očekuje izlaganje predavača i sudionika iz svih zemalja kroz koje prolazi koridor: Poljske, Češke, Slovačke, Mađarske, Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske što će omogućiti stvaranje novih poslovnih kontakata i otvoriti nove poslovne mogućnosti na europskom tržištu. Isto tako, konferencija će pružiti uvid u suvremene znanstvene spoznaje, inovativna tehnološka rješenja za unaprjeđenje i digitalnu transformaciju poslovanja, kao i uvid u moguće izvore financiranja projekata za daljnji razvoj prometne infrastrukture.

U uvodnom dijelu konferencije sudionicima su se, između ostalih, obratili Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, dr.sc. Alen Jugović, dekan Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije županije.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!