FOTO: MTB Učka Maraton – prvo mjesto osvojio Adrian Brzozka @ Lovran

Liburnija.net: Osam najboljih @ 8. MTB Učka maraton

Liburnija.net: Osam najboljih @ 8. MTB Učka maraton

Jako sam zadovoljan kako je protekao maraton. Zadovoljni su i takmičari koji ističu da je Učka jako teška, ali ujedno i krasna utrka – kazao je Adriano Marković uime organizatora. Veliku foto-galeriju

Lovran – Najbolji europski biciklisti i ove su se godine okupili u Lovranu, gdje je održan 8. MTB Učka maraton, brdsko-biciklistička utrka u organizaciji lovranskog BBK Marun. Sudjelovao je velik broj domaćih i stranih natjecatelja, a stazu dugu 86 kilometara u Elite kategoriji prvi je završio Adrian Brzozka u vremenu nešto kraćem od četiri sata, dok su se na drugo i treće mjesto u ovoj kategoriji plasirali Bartolomiej Wawak te Juan Pedro Trujillo Hernandez. Anni Szafraniec, najbržoj natjecateljici, za osvajanje staze trebalo je 5 sati, a iza nje u cilj su stigle drugoplasirana Eszter Dosa te trećeplasirana Michalina Ziolkowska.

Adrian Brzozka

Adrian Brzozka

– Bilo je oko 200 prijavljenih natjecatelja iz 13 zemalja svijeta, od čega 12 iz Europe i jedna iz Kanade. Jako sam zadovoljan kako je protekao maraton. Zadovoljni su i takmičari koji ističu da je Učka jako teška, ali ujedno i krasna utrka. Vrućina je bila paklena, 35 do 36 stupnjeva na pojedinim mjestima na stazi, no sve je proteklo u najboljem redu. I nadam se da se naredne godine vidimo u još većem broju. Zahvalio bih se TZ Lovran, TZ Kvarner i Općini Lovran te članovima kluba, volonterima koji nam daju nesebičnu podršku – od DVD-a Lovran, lovranskih planinara, pripadnika Gorske službe spašavanja. Specifičnost ove utrke koja uz bicikliste privuče i barem još toliko pratnje je start i cilj s lovranskog mula te vožnja po obroncima Učke, po zahtjevnim, ali prekrasnim makadamskim i šumskim putevima Parka prirode. Osim promocije sporta, utrka služi i kao promocija Lovrana i okolice kao idealne sportsko turističke destinacije, kazao nam je Adriano Marković ispred BBK Marun.

Među juniorima, na stazi dugoj 38 kilometara, najbrži je bio Petar Župančić, nakon kojeg su stigli Marin Zorko i Arne Simon Webber, dok je u kategoriji Master stazu dugu 65 kilometara prvi završio Lars Lindermann, nakon kojeg su u clj stigli Eugen Schmunk i Dalibor Babić.

Liburnija.net: Ekipa BBK Marun @ Lovran

Liburnija.net: Ekipa BBK Marun @ Lovran

8. MTB Učka Maraton @ Lovran
[nggallery id=913]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net