FOTO: “Muški odgovori na ženska pitanja” nasmijali opatijsku publiku u rasprodanom Gervaisu @ Opatija

Muškarci u predstavi poigravaju se i istovremeno brane od stereotipa – muškarac je glas razuma, privređuje za obitelj, praktičan, ponosan i racionalan, dok je žena emocionalna, osjetljiva, žali se na količinu posla i odgovornosti u kući i izvan nje, previše telefonira i nikad nema ništa za obući. Kako je to izgledalo, pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Opatija – Nakon što su žene pokazale kako vide muškarce u predstavi 5žena.com, redatelj Mario Kovač, udružen s glumcima zagrebačkih kazališnih kuća Teatroman i Kerempuh, dao je proteklog vikenda „muški odgovor na ženska pitanja“ i pokazao kako Muškarci.hr zapravo vide sebe u ženskom svijetu.

U opuštenoj formi stand up komedije, na barskim stolicama, uz piće i grickalice sjede suprotstavljena četiri karaktera muškaraca u različitoj životnoj (i bračnoj) dobi ujedinjeni u jednoj stvari – frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Muškarci u predstavi poigravaju se i istovremeno brane od stereotipa – muškarac je glas razuma, privređuje za obitelj, praktičan, ponosan i racionalan, dok je žena emocionalna, osjetljiva, žali se na količinu posla i odgovornosti u kući i izvan nje, previše telefonira i nikad nema ništa za obući. Međutim, iako se tekst Romana Šuškovića Stipanovića oslanja na već viđene teme i primjere iz svakodnevnog života, Boris Svrtan, Goran Grgić, Andrej Dokić i Živko Anočić uspjeli su iz njih izvući duhovitu esenciju i zaista nasmijati publiku.

Vječni sukob muško-ženskih svjetova sa „znanstvenim“ opravdanjem u genetskoj predisponiranosti na različiti pristup stvarima, nepresušan je izvor zabavnih i zanimljivih situacija u kojima se mnogobrojna, pretežno ženska, opatijska publika sinoć prepoznala. Kako je to izgledalo, pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Damirov Foto Kutak

error: Content is protected !!