FOTO: Muško-ženske različitosti kao izvor smijeha @ Adriatic

U opatijskom hotelu Adriatic održana je u petak navečer predstava ”Muškarci su s Marsa, žene su s Venere” koja je naišla na odličnu reakciju publike i izazvala prolome smijeha.

Opatija – Kazališna sezona jesen/zima Festivala Opatije rezultirala je još jednim hitom u vidu neobične komedije ”Muškarci su s Marsa, žene su s Venere”, nastala prema popularnoj knjizi Johna Grayja izdanoj prije gotovo dva desetljeća.

Više od 350 osoba – što muškog, što ženskog roda – pronašlo je svoja mjesta u dvorani hotela Adriatic, i svi su se dobro nasmijali muško-ženskim različitostima, možda i pronašavši sebe i svog partnera u primjerima iz svakodnevnog života. Osim lake identifikacije gledatelja s problemima i načinima reagiranja u braku, predstava nudi i moguća rješenja kako prevladati nesporazume i izbjeći nezadovoljstva i frustracije neočekivanim (različitim) ponašanjem ”druge strane”.

Sama predstava zamišljena je kao seminar uz voditelja Romana Šuškovića-Stipanovića, dok se kao glasovi s magnetofona u off-u pojavljuju Darija Knez Rukavina i Boris Svrtan, koji ”zvučnim primjerima” pokušavaju ilustrirati situacije o kojima predstava govori. Dvojac Roman Šušković-Stipanović (koji je adaptirao i producirao ovu predstavu) i redatelj Boris Kovačević poznati su opatijskoj publici zahvaljujući još jednoj urnebesnoj komediji o neobičnostima svakodnevnog života ”Ja, tata”, a jednako dobro primljen je i njihov novi uradak.

[nggallery id=494]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net