FOTO: Muško ženski odnosi kroz oči ‘Lutke’ @ Opatija

Doris Pinčić i Robert Kurbaša predstavili su ove subote najbrojnijoj ovojesenskoj opatijskoj publici neobičnu priču o odnosu muškaraca i žena nastalu u glavi Mire Gavrana.

Opatija – Treća predstava u jesenskoj kazališnoj sezoni Festivala Opatija bila je ujedno i najposjećenija dosad – više od tri stotine Opatijaca uživalo je protekle subote u ”Lutki” koja je delikatne odnose između muškaraca i žena prenijela na pozornicu u kongresnoj dvorani hotela Adriatic.

Možda su ih u kazalište privukla imena glavnih glumaca – Doris Pinčić koja je slavu stekla kao televizijska i filmska Lara, te Robert Kurbaša koji glumi u ”konkurentskoj” sapunici ”Ruža vjetrova”, a možda i ime Mire Gavran čiji su dramski tekstovi uvijek bili među najkvalitetnijima u Hrvatskoj. A upravo u njegovoj glavi rodila se začudna priča koju su gledateljima prenijeli Kurbaša i Pinčić – on kao muškarac razočaran u žene, ona kao lutka koja je stvorena s jedinom namjerom da usreći muškarca.

Međutim, ispostavlja se da je androidnu lutku konstruirala žena znanstvenica, nedugo nakon svoga bračnog brodoloma, pa je u nju prenijela svoj kritički pogled na muškarce. Stoga dvoje likova, svaki iz svoje ”rodne uloge”, prolaze kroz tipične muško-ženske odnose koji rezultiraju komičnim situacijama, ali i pravim otvorenim sukobima, u čemu se – izgleda – pronašla i opatijska publika koja je pozitivnim komentarima i dugotrajnim pljeskom još jedan ”komad” otpratila iz ”priručnog kazališta” u hotelu Adriatic.

[nggallery id=452]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!