[FOTO] Na Automotodromu Grobnik slobodni trening najavio sezonu

[FOTO] Na Automotodromu Grobnik slobodni trening najavio sezonu

Prvi krugovi prošli ok (snimio M.Krpan)

Iako teško prepoznatljivi, što pod potkapom, što pod kacigom, ili na otvorenom uz sveprisutni novokomponirani modni detalj današnjice – medicinske maske, vidjelo se novih i mladih lica, nekih novih klinaca i „klinceza“.

A sad u nova dokazivanja – Stefani Mogorović (snimio M.Krpan)

Grobničko Polje – Zima je posljednjih dana nenadano „olabavila zube“ i kraj veljače, temperaturno, pretvorila u uranjeno proljeće. Posljednji dan nad Grobničkim je poljem osvanuo suncem obasjan, uz smiraj, dan ranije jake bure, prohladan, ali idealan za boravak na otvorenom.

Igor Vareško i Mateo Butorac (snimio M.Krpan)

U tim novonastalim, toliko željenim društvenim trenucima, naše jedino pravo „oktansko svetište“, na poziv Hrvatskog auto i karting saveza, a sve u suglasju s domaćinima, ljudima od zanata domicilne tvrtke „Automotodrom Grobnik“ d.o.o., pohodili su licencirani vozači željni automobilističkog buđenja.

Leteći Bodul – Lovro Badurina (snimio M.Krpan)

Uz primjenu epidemioloških mjera, raspoređeni u više skupina, prvo ovogodišnje automobilističko okupljanje, slobodni trening na grobničkoj stazi privukao je pažnju čak 76 licenciranih hrvatskih vozačica i vozača.

Pun park vozila (snimio M.Krpan)

Jutarnje buđenje bilo je kao za školarce, kad zvono zazvoni, pod dirigentskom palicom čelnog čovjeka kružnih auto utrka u nas Deana Grbca, najprije su odslušali predavanje o pravilima ponašanja, novostima u sezoni, potrebnoj opremi i načinu provođenja gotovo cjelodnevnog treniranja u više skupina, s po 15-minutnim zadržavanjem na stazi. Stigli su čili momci sa svojim „pilama“ iz cijele Hrvatske, od Virovitice sve do južne Dalmacije, a dominantni brojem i voznim parkom bili su Primorci i Istrijani, uz znatan broj onih sa šireg zagrebačkog područja.

S krunom na glavi Erika Marija Kušić (snimio M.Krpan)

Iako teško prepoznatljivi, što pod potkapom, što pod kacigom, ili na otvorenom uz sveprisutni novokomponirani modni detalj današnjice – medicinske maske, vidjelo se novih i mladih lica, nekih novih klinaca i „klinceza“. Da, da, u vožnju grobničkom stazom hrabro su se upustile dojučerašnja vrsna kartingašica Pazinjanka Stefani Mogorović u novoj joj „igračci“, vrsnom sportskom automobilu kojim, za početnicu, dobro brodi.

Sin sluša oca – Matija i Mario jurišić (snimio M.Krpan)

Bila je tu i prošlogodišnja najbolja hrvatska automobilistkinja Ogulinka Erika Marija Kušić. Momke, one mlade i ponekog šarmantnog, prosijedog, nećemo spominjati, ipak smo pred mjesecom u kojem slavimo žene. I nek ostane tako! Stiglo je ponešto novih automobila, nekolicina s tek oslikanim novim izgledom svojih jurilica, što jest – jest – podsjetio je Grobnik, u ove zimske, i gotovo se ne pamti ovako rane dane godine, uoči sezone, na pravu uvertiru u jednu dobru oktansku godinu. Još samo da „tetu“ koronu pošaljemo u zasluženu mirovinu.

Vozilo se – ko za bodove (snimio M.Krpan)

Hrvatski auto i karting savez i Automotodrom Grobnik, kako su polovicom prošle godine začeli novu eru uspješne suradnje, već u samom začetku ove 2021.godine, okrenuli su novi list, pozvali vozače, organizirali im besplatni trening, omogućili im da stječu nova iskustva, da u punom smislu – žive automobilizam. I to je, i neka je – tek početak. Za vjerovati je da je pred nama jedna bogata i sadržajna automobilistička sezona u kojoj ne manjka ambicija. Bio je to zadnji dan veljače 2021.godine na Automotodromu Grobnik, jedan lijepi sunčani, prohladni oktanski dan. Dan ljubezni……

Prvi ovogodišnji izlaz na grobničku stazu (snimio M.Krpan)

RI as trojac – Igor,Marin i Matija (snimio M.Krpan)

Spuštanje u bazu – Igor Tomljanović (snimio M.Krpan)