FOTO: Na Kuku će se graditi milijardu kuna vrijedan trgovački, hotelski i zabavni centar @ Opatija

trgovacki_centar_riviera_kuk_2

Projekt ”Riviera centar”, koji su danas predstavili investitori i predstavnici lokalne i regionalne samouprave procijenjen je na više od 120 milijuna eura, a investitori su dosad otkupili zemljište od otprilike 30 tisuća kvadratnih metara potrebno za njegovu izgradnju, dovršili idejnu projektnu dokumentaciju te osigurali lokacijsku dozvolu. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku

trgovacki_centar_riviera_kuk_3

Opatija – Milijardu kuna vrijedno zdanje, koje će uključivati trgovački centar, hotel, kongresnu dvoranu, disko-klub, medicinski centar i prostor za zabavu i rekreaciju, u sljedeće dvije trebalo bi niknuti na prostoru ispod ulaza na autocestu Rijeka – Učka u Matuljima, odnosno na lokaciji omeđenoj autocestom, Kvarnerskom cestom od Kuka prema Matuljima, Novom cestom od Kuka prema Opatiji te Matuljskom cestom koja prolazi pokraj POS-ovih stanova i spaja Opatiju i Matulje preko Tošine. Projekt ”Riviera centar”, koji su danas predstavili investitori i predstavnici lokalne i regionalne samouprave procijenjen je na više od 120 milijuna eura, a investitori su dosad otkupili zemljište od otprilike 30 tisuća kvadratnih metara potrebno za njegovu izgradnju, dovršili idejnu projektnu dokumentaciju te osigurali lokacijsku dozvolu.

trgovacki_centar_riviera_kuk_9

– Veseli nas da ćemo raditi projekt na ovako posebnoj lokaciji, jer iako su naši posjeti Opatiji radni, ovdje se uvijek osjećamo kao da smo na godišnjem odmoru. Zemljište koje smo kupili na Kuku odlikuje se fascinantnim pogledom, ima fantastičnu prometnu povezanost, a sve to navelo nas je da napravimo projekt koji je stvarno poseban. Uvjereni smo da ova lokacija pruža više od samog trgovačkog centra, stoga ćemo ovdje smjestiti i hotel, zabavni centar, zdravstveni centar te zabavne i gastronomske sadržaje. Imamo lokacijsku dozvolu i već smo počeli pregovarati s potencijalnim kupcima poslovnih prostora, i krećemo u detaljno planiranje projekta s ciljem da on bude realiziran u sljedeće dvije godine, kazao je Martin Kutschera, izvršni direktor investicijskog fonda MOF Immobilien AG i direktor tvrtke kćeri KUK Projekt d.o.o. koja razvija ovaj projekt, te pohvalio i angažman lokalne samouprave na čelu s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem.

Investitori u Centar ”Riviera” su članovi investicijskog društva MOF Immobilien AG, u kojem sudjeluju renomirani međunarodni i austrijski ulagači kao što su Generali Versicherung, Raiffeisein Oberösterreich, Volksbank te BOP Immobilien holding na čijem je čelu Kutschera. Upravo ovo posljednje društvo proteklih sedam ili osam godina vrlo je aktivno u Hrvatskoj i dosad je realiziralo dvadesetak poslovnih projekata ukupno vrijednih između 300 i 400 milijuna eura, a Centar ”Riviera” bit će im najveća investicija u našoj zemlji.

Realizacija ovog projekta trgovačkog centra Riviera uključivat će i značajno ulaganje u cestovnu infrastrukturu na području Opatije i Matulja – gradit će se novi rotor na izlasku s autoceste u Matuljima, kao i dugoočekivana liburnijska ”treća cesta” koja će u svojem prvom dijelu spajati izlaz s autoceste s lokacijom POS-ovih stanova na Tošini te preko Sunčanog brijega nastaviti prema gornjim opatijskim krajevima.

projekt_riviera_2014_angiolina

– S austrijskim investitorom, tvrtkom Kuk projekt d.o.o. potpisali smo ugovor o realizaciji novog velikog projekta, a grad je ovim ugovorom preuzeo dio obaveza koja će ispuniti kako bi investitor mogao krenuti u investiciji, a prije svega radi se o izgradnji Treće ceste. Austrijski partner sufinancira dio pripremnih radnji na izgradnji ove ceste, a u projekt su uključeni i drugi subjekti poput Hrvatskih cesta, kazao je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, dok je pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj i infrastrukturu PGŽ Ljudevit Krpan dodao da će realizacijom ovog projekta osigurati dodatna vrijednsot za Grad Opatiju, lokalno stanovništvo, ali i čitavu Primorsko-goransku županiju.

Projekt centra ”Riviera” prostirat će se na brutto površini od oko 120.000 kvadratnih metara, otprilike dvostruko više od ”prvog velikog susjeda”, Zapadnog trgovačkog centra (ZTC), a od šest etaža jedna je podzemna i u njoj će biti smještena garaža, dok se ostale nalaze iznad zemlje. Prema jučer prezentiranim podacima, oko 25.000 kvadrata rezervirano je za trgovački centar koji će se nalaziti na prve dvije nadzemne etaže, dok će na dvije etaže iznad toga svoje mjesto naći hotel s 82 sobe i pet konferencijskih dvorana, medicinski centar te desetak uredskih prostorija. Na najvišoj etaži bit će smještena velika terasa, desetak restorana i barova, diskoklub te sportski sadržaji – primjerice, prema projektu predviđa se izgradnja čak dva nogometna igrališta na samom vrhu centra.

trgovacki_centar_riviera_kuk

– Sve se to nalazi na prvoj ulaznoj parceli kada se silazi s autoceste i ulazi na Opatijsku rivijeru, s koje su vidljive sve ljepote ovog kraja – pogled iz ptičje perspektive na Opatiju i krovove Voloskog, pogled prema Učki – zato je i odabrano ime Riviera. Terasa je inspirirana opatijskim parkovima – isprepliću se zelenilo, vrhunska gastronomija te relaksirajući i wellness prostori. U gradnji ćemo koristiti tradicionalne materijale kao što su drvo, kamen i staklo, ali im dati dimenziju suvremene arhitekture, pa je Riviera zapravo pokušaj moderne interpretacije tradicionalnih elemenata ovog područja, kazao je arhitekt Dario Travaš.

Više detalja možete saznati na ovom linku, dok fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net