FOTO Na plaži Tomaševac otvorena izložba ‘Čuvari plaže 2020’

FOTO Na plaži Tomaševac otvorena izložba ‘Čuvari plaže 2020’

Sudionici akcije 'Čuvari plaže Tomaševac'

Nekolicina autora osobno je izvela svoja djela, dok su artefakti autorizirani i postavljeni s pristankom autora, a kako je proteklo druženje na Tomaševcu pogledajte u velikoj fotogaleriji…

Jerko Gudac,Rukavački zvončari na Tomaševcu

Opatija – Rino Banko, Marko Človek, Karpo Godina, Jerko Gudac, Vladimir Gudac, Damjan Kovač, Romina Tominić, Snježana Rumora i Vedran Ružić na samoiniciranoj izložbi pod nazivom ‘Čuvari plaže 2020.’ pokazali su svoje artefakte, djela i uratke na otvorenom području plaže Tomaševac.

Skupini autora nit vodilja bila je da se na ‘vansezonskim‘ infrastrukturama kupališta koja su aktivna samo nekoliko ‘sezonskih’ mjeseci kao mjesta za kupanje i sunčanje, iskoristi za aktivno stvaralaštvo autopoetične kulture.

Vladimir Gudac, Čuvari plaže SOS. Tomaševac

– Ovom prigodom želimo da i drugi ljudi koji u sebi ne osjećaju autopoetične porive i inpulse, možda otkriju činjenicu da ambijent u kojem živimo još uvijek jest javni prostor, a da prostor valja doživjeti kao polje ‘igre’, a ne kao platformu eksploatacije. Šteta da nemamo bolji, ali ovaj naziv ‘otjelovljeni prostor’, prostor našeg tijela, je baš prigodan kad se želi reći da biti dobro na ovome svijetu, znači prije svega, da svatko za sebe u slobodnom prostoru utjelovi slobodan duh. Sva ova naša i sva kupališta ovoga svijeta se u vansezonskom periodu ‘nepotrošnje’ pokazuju kao besmislene, ali stvarne infrastrukture. Čak i ovih par mjeseci unatrag, razdoblje zabrane ili ograničavanja kretanja u javnom prostoru pokazalo je svu apsurdnost prostora kad on nije ‘ljudski’, istaknuo je jedan od izlagača i inicijatora Vladimir Gudac.

Skupini je bio pridružen Damir Stojnić koji je pružio višestruku suptilnu potporu, a kako je proteklo druženje na Tomaševcu pogledajte u velikoj fotogaleriji…

Na Plaži Tomaševac Otvorena Izložba ‘Čuvari Plaže 2020’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!