FOTO: Na području Lovranske Drage nestao Julije Kovačev

Ovim putem molimo sve planinare, te ljude koji prolaze ovim krajem ili su se uputili na Učku da ‘dobro otvore oči’ i ako što uoče da jave najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192. U nastavku teksta pogledajte nekoliko fotografija s terena.

Lovran – Na području Lovranske Drage, treći dan zaredom traje potraga za nestalim Julijem Kovačevom, koji se u utorak 3. srpnja, udaljilo s adrese prebivališta u Lovranskoj Dragi, pješke prema vrhu Učke i od tada mu se gubi svaki trag. Kako donosi portal, Nestali.hr, osoba za kojom se traga visoka je 190 centimetara, sijede kose, jače tjelesne građe, dok na trbuhu ima ožiljak od operativnog zahvata.

Izvor: nestali.hr

– Prije dva dana, tj. 4. srpnja, zaprimili smo poziv od opatijske policije, da se uključimo u potragu za nestalom osobom na području Lovranske Drage. Odmah po pozivu uputili smo se na mjesto događaja, te zajedno s djelatnicima Parka prirode Učka, članovima lovačkog društva Kobac, DVD-a Opatija, Lovran i Sisol te voditeljima potrage, Hrvatskom gorskom službom spašavanja Rijeka krenuli smo u potragu. Obzirom da smo preuzeli veliki teren, podijelili smo ga u sedam sektora, a ukupna pretražena površina iznosi 129 hektara. Prvi dan potrage pretraživali smo puteve i zaseoke Križevica, Šepičin, Knezgrad, Dečanj, Grnjač, Dol, Vodičko, Sredić, Pavlinov dolac, Visoče, Kali i Medveju, koje smo ‘pročešljali’ po dvadesetak metara u širinu. Drugog dana potrage bili smo koncentrirani na specifična mjesta poput špilja, šterni, starih pastirskih stanova, potok Draga i sl., kazao nam je Gordan Filinić, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Opatije.

U potragu su bili uključeni mještani Lovranske Drage, koji su akciju na svoju ruku pokrenuli dan prije uključivanja službi, a uz tridesetak profesionalaca bila su uključena i četiri potražna psa. Dok je zapovjedni centar kojeg su činili Danko Škalamera (HGSS), Egon Vasilić (Park prirode Učka), Božidar Ružić (PP Opatija) i Gordan Filinić (JVP Opatija) bio smješten u Lovranskoj Dragi.

– U navedenoj akciji koristili smo i četiri potražna psa. Dva su bila u pratnji naše ekipe iz JVP Opatija i DVD-a Opatija, dok su druga dva iz GSS Rijeka, no, nažalost niti njihova pomoć nije dala željeni rezultat, tj. još uvijek se trga za Julijem Kovačevom. Ovim putem molimo sve planinare, te ljude koji prolaze ovim krajem ili su se uputili na Učku da ‘dobro otvore oči’ i ako što uoče da jave najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192.

[nggallery id=285]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: JVP Opatija

error: Content is protected !!