FOTO: Na svečanoj sjednici Vijeća općinske nagrade uručene Željku Ujčiću, Franu Čubraniću, Vedranu Ružiću i KUD-u Učka @ Matulji

Program proslave Dana Općine nastavlja se danas, na Pusnu subotu, kada se održava Zvončarska smotra. Veliku fotogaleriju sa svečane sjednice pogledajte na ovom linku

Matulji – Svečanom sjednicom Općinskog vijeća nastavljeno je sinoć obilježavanje Dana Općine Matulji, koji službeno ”pada” danas, na Pusnu subotu, kada se održava Zvončarska smotra.

Pred nizom uzvanika iz pobratimljenih mjesta, susjednih gradova i općina te Primorsko-goranske županije, kao i općinskih vijećnika te predstavnika izvršne vlasti, uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima općinskih javnih priznanja – Željku Ujčiću, Franu Čubraniću, Vedranu Ružiću i KUD-u Učka Matulji kojima su vijećnici dodijelili općinske godišnje nagrade.

Željko Ujčić iz Velih Muna dugogodišnji je vatrogasac i velik dio životnog vijeka utkao je u brigu o sigurnosti svojih sumještana i zaštiti od požara, a nagrađen je na prjedlog Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Kras“ Šapjane.

Fran Čubranić, čiju je nagradau preuzela mama, mladi rukavački vaterpolist koji je s mladom hrvatskom reprezentacijom osvojio srebro na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu, sam je proglašen najboljim golmanom na svijetu u kategoriji U-20. Nagrađen je na prijedlog Boćarskog kluba „Mirko Mandić“ Matulji.

Vedran Ružić, zvonećanski glazbenik i umjetnik, ove je godine osvojio Porina za najbolji jazz abum, a nagrađen je na prijedlog Košarkaškog kluba „Matulji 2000“, dok je KUD Učka Matulji tijekom prošle godine ostvario niz zapaženih i nagrađivanih nastupa te je nagrađen na prijedlog Udruge „Žejanski zvončari“ iz Žejana i Udruge Antifašističkih boraca i antifašista Liburnije.

Po prvi put na svečanoj sjednici uručena su priznanja višestrukim darivateljima krvi. Ratko Dukić, Milivoj Srdoč, Marija Puž, Bernard Landau primili su zahvalnicu za sto puta darovanu krv,dok je Mirko Dakić krv darivao 75 puta.

Veliku fotogaleriju sa svečane sjednice pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!