FOTO: Najavljen 41. Croatia rally – HOK i 2. Opatija auto moto show @ restoran Vongola

41_croatia_rally_opatija_auto_moto_show_2014_tiskovna_restoran_vongola

Obzirom da se manifestacija održava u radnom tjednu, poučeni lanjskim iskustvom, ove godine odlučili smo produžiti istu sa zabavnim djelom programa, a ujedno napraviti i svojevrsni oproštaj od ljeta. Tako će cijelu manifestaciju glazbom zatvoriti Koktelsi i The Shaiones, čiji su nastupi predviđeni od 19 sati. Ulaz na kompletnu manifestaciju je slobodan, istaknuo je Igor Puž. Nekoliko fotografija s tiskovne konferencije pogledajte na ovom linku…

41_croatia_rally_opatija_auto_moto_show_2014_tiskovna_restoran_vongola_2

Opatija – Tiskovna konferencija na kojoj je najavljen 41. Croatia rally – HOK i 2. Opatija auto moto show održana je danas u restoranu Vongola na opatijskoj plaži Slatina. Cjelokupno događanje, koje će se održavati od 2. do. 4. listopada u Poreču i Opatiji, najavili su predstavnici HAKS-a Zrinko Gregurek i Mato Šebalj te predsjednik AK Opatija motorsport Igor Puž dok je o turističkom i sportskom značaju ove manifestacije govorio predsjednik ŠSGO i zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin Naime, ovogodišnje izdanje 41. Croatia rallyja – HOK, vozit će se diljem Istre, sa startom i ciljem u Poreču, dok će se dva brzinska ispita voziti i na kvarnerskoj strani Učke. Ukupna dužina itinerera iznosi 476,72 km, predviđeno je 14 brzinskih ispita, na 7 različitih staza, a dužina brzinskih ispita iznosi 193,20 km.

Zrinko Gregurek, glavni tajnik HAKS – a, zahvalio se Igoru Pužu i AK Opatija motorsportu na odluci što su prihvatili suorganizaciju kvarnerskog dijela rallya te gradu Opatiji odnosno Fernandu Kiriginu što su prepoznali značaj ovog natjecanja koje će se bodovati za FIA Europski reli trofej, Prvenstvo centralno europske Zone i Prvenstvo Hrvatske u reliju.

41_croatia_rally_opatija_auto_moto_show_2014_tiskovna_restoran_vongola_1

– Radi se o vrlo zahtjevnoj manifestaciji i vjerujemo da će biti veliki odaziv posjetitelja, kako domaćih tako i stranih. Opatija u ovoj godini slavi 170 godina turizma, a prve fotografije rallyja u Opatiji postoje iz 1904. godine. Opatija zaslužuje biti na vrhu rallyja i vjerujemo da ćemo i druge godine biti na istome mjestu, istaknuo je Fernando Kirigin,

Mato Šebalj, tehnički koordinator 41. Croatia rallyja istaknuo je da je koncept brzinaca sličan prošlogodišnjem te da će start i cilj biti u Poreču. Od vodećih hrvatskih snaga na rallyju moći ćemo vidjeti posade Šebalj / Klinc, Šaškin / Bruner, Dobrila / Raštegorac te Prodan / Draženović, dok će se od stranih posada na startu naći posade iz Bugarske, Ukrajine i Češke koji će svoje umijeće vožnje između ostalog demonstrirati u Ford Fiesti R5.

Centralni dio prvog dana održavanja rallyja ponovo će zauzeti Opatija auto moto show, cjelodnevno događanje na plaži Slatina. Osim što će ponovo ugostiti sudionike natjecanja, ove godine sadržajno će biti još bogatije.

opatija_auto_moto_show_2013_1_2 (2)

Cijela manifestacija započinje u 9 sati ujutro, a prvi vozači će na Slatinu stići u 11 sati, a na opatijski mul u 11 i 30 sati. Kao i prošle godine, tako će i ove godine biti upriličeno druženje s vozačima, a svaki automobil će se na Slatini zadržati pola sata, dok će na opatijskom mulu, na kojem je smješten mobilni servis, zadržati oko 45 minuta. Opatija auto moto show, i ove godine će posjetiteljima Opatije ponuditi još jedan nezaboravan dan kojeg će popuniti trkaći automobili koji sudjeluju na rallyu, bolidi Formule 1 iz različitih dekada njezine bogate povijesti, motocikli koji su pisali povijest na legendarnoj prelučkoj stazi, zatim prerađene jurilice za brdo i krug, a posjetitelji će moći osjetiti i dašak prošlih vremena na prezentacijskoj smotri oldtimera. Sve navedeno samo je dio programa i ponude s kojom će se popuniti sajam automobila na kojem ćemo premijerno predstaviti i nekoliko noviteta. Tako će svi zainteresirani posjetitelji imati prilike vidjeti novi model Renaulta Twingo, zatim Citroen C4 Cactus i C1 te talijanskog proizvođača električnih vozila GreenGo!

opatija_auto_moto_show_2013_1

Uz ekipu s Grobnik Track day-a te tuning Riverside Customs Cluba, prvak Europe Tomislav Muhvić predstavit će svoj Mitsubishi Lancer Evo IX, aktualni prvaci hrvatske u rallyju, posada Mihelić / Butorac, izložiti će svoj Citroen C2R2, dok će riječki vozač brdskih utrka Mario Jurišić uveličati manifestaciju sa svojom novonabavljenom Opel Vectrom ST.

– Obzirom da se manifestacija održava u radnom tjednu, poučeni lanjskim iskustvom, ove godine odlučili smo produžiti istu sa zabavnim djelom programa, a ujedno napraviti i svojevrsni oproštaj od ljeta. Tako će cijelu manifestaciju glazbom zatvoriti Koktelsi i The Shaiones, čiji su nastupi predviđeni od 19 sati. Ulaz na kompletnu manifestaciju je slobodan, dodao je Igor Puž.

Veliki interes za sudjelovanjem na Slatini rezultirao je popunjenjem gotovo svih kapaciteta, a svoje proizvode i usluge ponudit će mnoge tvrtke s Kvarnera – Afro d.o.o (Hyundai), Auto kuća Lenac (Nissan), 40-Box Kundić (Mitsubishi), Autokuća Šop (Mercedes), ARK Mihelić d.o.o. (Citroen), Porsche Inter auto d.o.o. (Škoda), RB auto d.o.o. (Renault, Dacia i Michelin), Ruting d.o.o. (Honda) te GreenGo. Auto moto industriju predstavljat će Tecno auto d.o.o. i Inter cars d.o.o, dok će ostale djelatnosti prezentirati Udruženje obrtnika Liburnije, Experience, Art film, Foto Luigi, EM-Soft sistemi, Auto škola Opatija, Grobnik track day, Turistička zajednica Općine Lovran. Veliki doprinos dali su i mnogi pokrovitelji: Mjesni odbor Vasanska, Restoran Ružmarin, Restoran i bar Vongola, Puž auto d.o.o., caffe bar Galija, uvoznik Texaco – Havolin ulja, Pizzeria Delfino Lovran, stomatološka ordinacija Sorriso, Automehanika Butorac, Liburnija parking, Klemm securitiy, dBoki sound &light, Medris, 3t.cable, IP studio, Poliklinika Dental te tvrtke Iva grad d.o.o. i Kršul d.o.o. dok su medijski pokrovitelji Novi list, Radio Istra, Domaći radio, Radio Korzo i portal www.poduckun.net. Također, za sve one koji nas ne stignu posjetiti, sa Slatine je osiguran i direktan live streaming, koji je omogućila opatijska tvrtka 3t.cable.

41_croatia_rally_opatija_auto_moto_show_2014_tiskovna_restoran_vongola_4

ZATVARANJE CESTE
U petak, 3. listopada, od 9 i 30 do 15 sati vozi se brzinski ispit na relaciji : Vranja ( od tunela Učka) – Učka – Veprinac- Tumpići- križanje s cestom A8 (Matulji – Tunel Učka). Navedena prometnica i sve njoj prilazne ceste biti će zatvorene za javni promet u tome periodu.

BRZINSKI ISPITI NA UČKI
Prvi brzinski ispit BI Učka 1 na rasporedu je u 10:37 sati, dok je drugi prolaz BI Učka 2 zakazan za 13:18 sati. Po završetku ispita sudionici natjecanja spustit će se na Slatinu, a po završetku regrupinga uputit će se na opatijski mul na kojem se nalazi servisni park te osigurano mjesto za dotakanje goriva.

Nekoliko fotografija s tiskovne konferencije pogledajte na ovom linku…

2_opatija_auto_moto_show

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!