FOTO: Najbolji od stotinu – Dinko Jadreškić pobjednik 22. natjecanja u picanju jaja @ Mošćenice

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Picanje jaja Moš?enice 2016

Otvorena je jučer u Mošćenica i izložba ”Crekvice i kapelice mojga kraja” autorice Dine Štimac koja se predstavila tehnikom oslikavanja stakla i keramike. Veliku fotogaleriju s natjecanja i izložbe pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Picanje jaja Moš?enice 2016

Mošćenice – Dinko Jadreškić iz Mošćenica pobjednik je 22. natjecanja u picanju jaja, tradicionalnog događanja za Uskrs u Mošćenicama, koje je ove godine okupilo tristotinjak gledateja i više od stotinu natjecatelja. Svi oni okušali su se u neobičnoj vještini ”picanja”, odnsno gađanja jaja s udaljenosti od 2,80 metara kovanicom od 1 eura, pri čemu svaki natjecatelj dobiva tri pokušaja da pogodi jaje.

Svega tri natjecatelja uspjela su pogoditi metu i plasirati se u drugi krug natjecanja, gdje je jedino Jedreškić imao ”mirnu ruku i precizno oko” i tako uspio ponovo kovanicu ”zabiti” u jaje.

Foto Luigi Opatija, TZ M Draga, Picanje jaja Moš?enice 2016

Za natjecatelje su organizatori, na čelu s Dušanom Rubinićem – Kožulom, pripremili bogate nagrade, a uime Općine Mošćenička Draga natjecanje je otvorio zamjenik načelnika Riccardo Staraj koji je prvi ”okušao ruku” u picanju.

Otvorena je jučer u Mošćenica i izložba ”Crekvice i kapelice mojga kraja” autorice Dine Štimac koja se predstavila tehnikom oslikavanja stakla i keramike. U mošćeničkom izložbenom prostoru njene radove bit će moguće pogledati do 10. travnja utorkom i četvrtkom od 15 do 17 sati te subotom i nedjeljom od 15 do 18 sati.

Veliku fotogaleriju s natjecanja i izložbe pogledajte na ovom linku

picanje_jaj_moscenica_2016_uskrs

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!