FOTO: Najluđa utrka na svijetu doživjela veliki jubilej – Održano 35. izdanje Balinjerade @ Opatija

Veliku fotogaleriju s Balinjerade, uz više od 170 fotografija pogledajte na ovom linku, a za dodatni dojam atmosfere s „najluđe utrke na svijetu“, bacite i pogled na video-prilog u nastavku…

Opatija – Balinjerada je jučer u Opatiji doživjela svoje jubilarno 35. izdanje, a „najluđa utrka na svijetu“ – kako natjecanje vozila kućne radionosti na kugličnim ležajevima vole zvati njeni natjecatelji i gledatelji – zaključena je povorom lokalnim maškaranih grupa koji su se nakon defilea glavnom opatijskom ulicom zaputili prema Lovranu, ali i Kukalkom.

Neobična trka na „morskim konjicima“ domaća je parodija Sinjske alke koju u plićaku Slatine već godinama po završetku Balinjerade uprizoruju članovi Opatijskih kukala, a koja je i ovog puta protekla uz puno vike, smijeha i atraktivnih „viteških“ poteza.

Sama Balinjerada na svoj je jubileju okupila nekoliko stotina natjecatelja u tradicionalnim kategorijama monopatina, karića unjula i karića dvojki, a u spustu niz glavnu opatijsku ulicu rutom od hotela Paris do Slatine pratile su ih tisuće posjetitelja. Posljednja su se tom rutom spustila ”merikanska vozila”, atrakcije u koje su uloženi mjeseci truda, kod kojih nema natjecateljskog ”utrkivanja”, već se kod publike pokušava izazvati ”wow-faktor”. Ove su se godine maškarane skupine uhvatile aktualnih lokalnih tema, pa su u u fokusu bila zbivanja na opatijskom mulu, tvrtka „Opatija 22“ i naplata parkinga, ali i kulinarski show „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ koji je proslavio liburnijske amaterske kuhare Doris Vlah i Luku Dančulovića, a u lokalnoj varijanti postao je „Tri, dva, jedan – kukaj!“ uz podnaslov „Opatijski celebriti“.

Uz atraktivne sudionike, za zabavu publike pobrinuli su se i iskusni voditelji programa Mario Lipovšek Battifiaca, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta, a glazbenu podlogu za vrhunsku atmosferu pružili su Dule i Bonaca, Le Salpe i Dellboys.

Veliku fotogaleriju s Balinjerade, uz više od 170 fotografija pogledajte na ovom linku, a za dodatni dojam atmosfere s „najluđe utrke na svijetu“, bacite i pogled na video-prilog u nastavku…

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, PodUčkun.net

error: Content is protected !!