FOTO: Najslađi opatijski vikend – Započeo Festival čokolade uz brojna neodoljiva događanja @ Opatija

choco_fest_festival_cokolade_2015_opatija_petak

Čokoladna događanja nastavljaju se i danas. Događanje večeri, uz koncert Pure Chocolate u Operetti, svakako je Opatijski paradoks, projekt koji je spojio čokoladu i vino, a čije se ovogodišnje izdanje u subotu navečer održava u Villi Angiolini. Veliku fotogaleriju s prvog dana manifestacije pogledajte na ovom linku

choco_fest_festival_cokolade_2015_opatija_petak_2

Opatija – Najslađi opatijski vikend započeo je jučer otvaranjem Festivala čokolade, manifestacije koja će još danas i sutra zasladiti dane Opatijaca i svih gostiju ”Stare dame”.

U hotelu Kvarner otvoren je sajam ”Čokoladna čarolija” – prezentacija, degustacija i prodaja čokoladnih delicija koji je okupio rekordan broj izlagača iz Hrvatske i inozemstva, te pred posjetitelje iznio uistinu čarobnu paletu čokoladnih užitaka.

choco_fest_festival_cokolade_2015_opatija_petak_5

Uz začudnu izložbu ”Čokoladna Opatija”, koja ostaje otvorena i danas i sutra u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, a na kojoj su Grand hotel Adriatic i Ugostiteljska škola izložiti modele opatijskih slavnih građevina izrađenih od čokolade, jučerašnji program donio je niz zabavnih aktivnosti – u suvenirnici Manufaktura mogla se poslušati i pokušati čokoladna gramofonska ploča, na terasi hotela Kvarner upaljene su božićne lampice uz nastup Albe i Lea, choco-koncert u kavani hotela Continental održali su Dalawa Stories, a u Villi Angiolini zanimljivu školu izrade slastica za male sladokusce održao je Atelier Ecostyle uz goste Elizabet Jovanović i Vedrana Ružića.

choco_fest_festival_cokolade_2015_opatija_petak_3

Čokoladna događanja nastavljaju se i danas: choco radionica za najmlađe ponovit će se u jutarnjem terminu od 9 sati, u Šporeru će sat vremena kasnije krenuti edukativna radionica, a od 10 do 16 sati u Choco svijetu hotela Continental Antonio Licitra izrađivat će čokoladnu djevojku s galebom. Na istom mjestu, od 10 i 30 sati djecu će iznenaditi predstava Palačinka mog života, a oni koji svrate do Kristalne dvorane hotela Kvarner moći će dobiti i Choco Tatoo.

Subota će obilovati i glazbenim programom, pa od 12 sati na terasi hotela Kvarner uz rezanje velike čokoladne torte nastupaju Duo Blondes, od 12 do 15 sati Sunny Side svira na terasi hotela Milenij, a od 13 do 16 sati koncert Tango appassionato održat će se u kavani hotela Continental, a u večernjim satima ponovo se svira na Kvarneru gdje dolazi Dini Antonić & 4 Shades, ali i u Continentalu uz Katarinu Jurić. Događanje večeri, uz koncert Pure Chocolate u Operetti, svakako je Opatijski paradoks, projekt koji je spojio čokoladu i vino, a čije se ovogodišnje izdanje u subotu navečer održava u Villi Angiolini. Praline slastičarne Vilma iz Raba sljubit će se s vinima etiketa Josić, Klinec, Meneghetti, Medea, Terra Rota, Pavlomir, Ritoša te vinoteke Vino i to, ali i maslinovim uljima Medea i Negri, dok će sve to pitkom jazz glazbom povezati vješti prsti Vedrana Ružića i Darka Jurkovića.

Veliku fotogaleriju s prvog dana manifestacije pogledajte na ovom linku

choco_fest_festival_cokolade_2015_opatija_petak_1

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!