FOTO: Nakon završetka Dana antifašizma održana skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista @ Opatija

dani_antifasizma_opatija_2016

Na ovom je izbornom događanju ”štafetu” svom nasljedniku Bruni Starčiću i službeno predao donedavni predsjednik udruge Oleg Mandić, koji je dao svoj posljednji izvještaj na toj funkciji, nakon čega je proglašen počasnim predsjednikom UABA-e Opatija. Nekoliko fotografija koje smo snimili u Villi Antonio pogledajte na ovom linku

Opatija – Sedmi Dani antifašizma završili su u petak navečer zanimljivom tribinom ‘Kultura sjećanja’ uz moderatora Nevena Šantića, a jučer je, tradicionalno, na istome mjestu – u opatijskoj Villi Antonio – održana i skupština Udruge antifašističkih boraca i antifašista.

dani_antifasizma_opatija_2016_2

Na ovom je izbornom događanju ”štafetu” svom nasljedniku Bruni Starčiću i službeno predao donedavni predsjednik udruge Oleg Mandić, koji je dao svoj posljednji izvještaj na toj funkciji, nakon čega je proglašen počasnim predsjednikom UABA-e Opatija.

– Pred 12 mjeseci sam isto na ovom mjestu pred vama podnosio Gđgodišnji izvještaj o djelovanju naše udruge. Ali i plan rada za iduće razdoblje. Shodno tome normalno bi bilo da o izvršenju, ili ne daj bože, o neizvršenju plana izvješćuje predsjednik. Ovog pak puta, uslijed neuobičajene situacije, dogovorili smo se na Predsjedništvu da izvjestilac budem ipak ja, iako nisam više predsjednik. Ali bio sam to većim dijelom vremena kad se plan izvršavao, pa me eto još jednom u toj ulozi, kazao je Mandić nabrojivši održane aktivnsoti kojih je bilo na pretek – Vlak sjećanja iz ožujka, proslava 70. obljetnice Oslobođenja Opatije krajem travnja, Škola mira u srpnju, projekt Zavičajna povijest u studenom, Memento u siječnju te nedavno završeni Dani antifašizma

dani_antifasizma_opatija_2016_1

Uz ove najznačanije projekte spomenuo je i desetak važnijih aktivnosti, poput gostovanja kustosa Muzeja Auschwitz-Birkenau Ryszarda Domasika na predavanju Geneza Auschwitza, ali i čitav niz edukativnih aktivnosti u kojima je upravo Mandić bio centralni akter.

– Na prošloj smo Godišnjoj skupštini kao najveće dostignuće u pređašnjog godini istakli otvaranje naše web stranice. Ona je saživjela i opravdala očekivanja. U ovih godinu dana imali smo 7.200 posjeta na stranicu, što čini 19 dnevno. Ne znamo koliko je od tih od strane naših članova, ali i tako je više nego dobar rezultat: očekivanja su zadovoljena, zaključio je Mandić svoj posljednji izvještaj.

Nekoliko fotografija koje smo snimili u Villi Antonio pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!