FOTO: Naš Svijet je Glazba – Četiri vrhunska orkestra predstavila se opatijskoj publici

Festival se zatvara u Lovranu od 12:30 mimohodom, uz napomenu da će se svi sudionici stopiti u jedan veliki orkestar i zajednički proći lovranskom glavnom ulicom sve do Trga Slobode gdje će se održati svečanost zatvaranja. Kako je proteklo druženje u opatiji provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Opatija – Za drugi dan međunarodnog festivala puhačkih orkestara Naš Svijet je Glazba opatijskoj publici su se predstavila četiri vrhunska orkestra u predivnom okruženju parka Angiolina ispred umjetničkog paviljona Juraj Šporer. Svaki je orkestar u oko pola sata nastupa predstavio glazbeni izričaj kraja iz kojeg dolazi.

Uz domaćine, Puhački orkestar Lovran, brojnim posjetiteljima – domaćim i stranim, predstavili su se i orkestri Giulio Savoi iz Palazzuola sul Senio (Italija), Pihalni orkester Marezige (Slovenija) i Gradska glazba Sinj. Posebno je bio atraktivan nastup grupe Sciucaren, pratećeg sastava koji je nastupio uz talijanski orkestar, koji su udaranjem bičevima pratili ritam glazbe. Gradska glazba Sinj izvela je, između ostalih skladbi, koračnicu Sinjski Alkari – posvećenu tradicionalnoj viteškoj utrci koja se preko 300 godina odvija u njihovom gradu.

Nedjelju se održava zajednički mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom (s početkom u 10:30) te zajedničko izvođenje skladbi na opatijskom kupalištu Slatina. Festival se zatvara u Lovranu od 12:30 mimohodom, uz napomenu da će se svi sudionici stopiti u jedan veliki orkestar i zajednički proći lovranskom glavnom ulicom sve do Trga Slobode gdje će se održati svečanost zatvaranja.

Kako je proteklo druženje u opatiji provjerite u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Tekst i foto: David Kurti / PodUčkun.net

error: Content is protected !!