FOTO Nastavljaju se radovi na kapitalnim investicijama u Općini Matulji

– Premda je za očekivati da će epidemiološke mjere potrajati još neko vrijeme radovi se izvode na svim područjima gdje je to moguće te se nastoji da uz niz predloženih mjera koje se uputilo prema Vijeću te mjere koje su još u pripremi, posljedice ove epidemiološke krize građani Općine Matulji osjete što manje, dodala je Šebalj.

Radovi teku prema planovima

Matulji – Unatoč svim nepredvidivim okolnostima koje su nam u posljednjih mjesec dana preokrenule poslovne i životne prioritete, investicije u Općini Matulji odvijaju se punom intenzitetom kako bi se nakon zaustavljanja epidemiološke krize, život i poslovanje nastavilo što bezbolnije i sa što manjim posljedicama.

– U tijeku su radovi na školskim objektima kako bi naše učenike i čitavo školsko osoblje dočekali što bolji uvjeti rada po povratku u klupe. Radovi na energetskoj obnovi na starog dijela zgrade OŠ.Dr.A.Mohorovičić Matulji koje izvodi tvrtka X.O.A. Gradnja iz Rijeke započeli su 18.03., a trenutno su u tijeku pripremni radovi postavljanja skele. Paralelno s energetskom obnovom stare zgrade Osnovne škole Dr.A.Mohorovičić Matulji u punom su jeku radovi i na dogradnji škole započeti u ljeto 2019. godine koju izvodi Novotehna d.d. iz Rijeke, istaknula je Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji.

Ukupna investicija dogradnje škole vrijedna je nešto više od 12 milijuna kuna, a financiraju je Općina Matulji Primorsko-goranska županija u omjeru 50%-50%.

– Trenutno se svi radovi izvode prema terminskom planu te se ulažu maksimalni napori da se dogradnja izvede do predviđenog roka odnosno do početka nove školske godine kako bi učenici novu nastavnu godinu započeli u novo dograđenoj te novo obnovljenoj školi i to u jednosmjenskom radu. Betonska konstrukcija je u potpunosti izvedena ,djelomično je postavljena aluminijska stolarija,a izvodi se prva faza radova na unutarnjem uređenju u smislu pregradnih zidova te provođenja potrebnih instalacija. Nakon online nastave i epidemioloških mjera u rujnu će školarci moći konačno uživati u novim školskim prostorima. U završnoj su fazi radovi na zgradi Područne škole Rukavac, a završetak se očekuje kroz naredna 2-3 tjedna. Sanacija odlagališta Osojnica odvija se prema planu bez ikakvog zastoja unatoč epidemiološkim mjerama budući da zbog specifičnosti posla nema bliskih kontakata radnika na gradilištu. Premda je za očekivati da će epidemiološke mjere potrajati još neko vrijeme radovi se izvode na svim područjima gdje je to moguće te se nastoji da uz niz predloženih mjera koje se uputilo prema Vijeću te mjere koje su još u pripremi, posljedice ove epidemiološke krize građani Općine Matulji osjete što manje, dodala je Šebalj.

Nastavljaju Se Radovi Na Kapitalnim Investicijama U Općini Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Potpisan ugovor: Uskoro počinje projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole u Matuljima

error: Content is protected !!