FOTO: Nastupom glumca Vilima Matule zaključena 52. Glazbena tribina Opatija

52_glazbena_tribina_petak_2015_2

Tijekom večeri, nastupio je i renomirani Ansambl Zeitfluss koji su 2003. godine u Grazu osnovali Edo Mičić, Kiawasch Saheb Nassagh i Clemens Frühstück kako bi popularizirali glazbu 20. i 21. stoljeća. Veliku fotogaleriju s drugog dana glazbene tribine pogledajte na ovom linku

52_glazbena_tribina_petak_2015_1

Opatija – Glazbena tribina Opatija, čije je 52. izdanje započelo u četvrtak, zaključena je sinoć u hotelu Imperial neobičnim nastupom glumca Vilima Matule u skladbi Silvija Foretića za glumca i elektroniku, nazvanoj ”Osmi dan ili u traženju bijele vječnosti”.

Tijekom večeri, nastupio je i renomirani Ansambl Zeitfluss koji su 2003. godine u Grazu osnovali Edo Mičić, Kiawasch Saheb Nassagh i Clemens Frühstück kako bi popularizirali glazbu 20. i 21. stoljeća.

52_glazbena_tribina_petak_2015_3

Njihov programski koncept postavljen je na čvrstim temeljima velikih međunarodnih skladateljskih imena i njihovih djela, na koje se nadovezuju manje, nepravedno zaboravljene ili nepoznate partiture skladatelja svih stilskih usmjerenja i pravaca.

Ranije tijekom dana održano je predavanje u kojem je Marko Ciciliani predstavio istraživanje odnosa publike i izvođača u elektroničkoj glazbi, te tribina s temom Suvremena hrvatska glazba na međunarodnoj sceni koja je izazvala velik interes kod sudionika Glazbene tribine.

Veliku fotogaleriju s drugog dana glazbene tribine pogledajte na ovom linku

52_glazbena_tribina_2015_subota

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!