FOTO: Natjecanje u slaganju puzzla @ Opatija

Dvadesetak mališana i članova Dječjeg gradskog vijeća slagali su puzzle sa slikama omijenih likova iz crtića, najbrži su osvojili nagrade, a svi sudionici nagrađeni su slatkišima.

Opatija – Natjecanjem u slaganju puzzla danas su u opatijskom Društvu “Naša djeca” započele besplatne radionice za djecu, koje će se tijekom zimskih školskih praznika održavati svakog radnog dana do 11. siječnja.

Dvadesetak mališana i članova Dječjeg gradskog vijeća slagali su puzzle sa slikama omijenih likova iz crtića, najbrži su osvojili nagrade, a svi sudionici nagrađeni su slatkišima. Tadeja Klanac i Sandra Vučak bile su najbrže i složile puzzle sa slikom vila iz Winx družine za 90 minuta, drugo mjesto osvojili su Danijel Predragović i Enni Puhar, dok su treći bili Jakov Sorel i Laura Selihar.

– Društvo “Naša djeca” svakodnevno tijekom zimskih školskih praznika održava radionice za djecu s ciljem korisnog i zdravog provođenja slobodnog vremena. Želja nam je da djeca smanje vrijeme provedeno ispred računala i TV ekrana te slobodno vrijeme provedu u društvu vršnjaka uz igru, a usput nešto i nauče. U sklopu radionica djeca će se upoznati s projektom “Dječji razigrani grad”, koji provodimo u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih, a čiji je cilj razvijanje aktivne dječje participacije u lokalnoj zajednici. S voditeljicom Vanjom Zukić Kusturin sudionici radionica izrađivat će makete Grada – prijatelja djece, koje će biti prezentirane na opatijskom i lovranskom Dječjem danu, kazala je Sanja Škorić iz DND-a te pozvala svu djecu koja nisu otputovala za vrijeme školskih praznika da im se pridruže u igri.

[nggallery id=560]

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!